Több, mint nyolcmillió videót töröltek a világ legnagyobb pornóoldaláról

Megosztás

Majdnem kilencmillió, nem megerősített felhasználók által feltöltött videót töröltek le a legnépszerűbb pornóoldalnak számító Pornhubról az elmúlt napokban, miután a cég múlt héten egy elég nagy botrány hatására komoly szigorításokat jelentett be a platformon. A mostani takarítással minden olyan videót eltávolítottak az oldalról, amit nem a hivatalos partnereik, vagy a modellprogramjuk tagjai töltöttek fel az oldalra, így az elérhető tartalmak jelentős része vált elérhetetlenné – szemlézte a Motherboard cikkét a Telex.

Ez kétségtelenül elég nagy horderejű döntés: a Pornhub a YouTube-hoz hasonlóan döntően a felhasználók által feltöltött tartalmakra támaszkodott, egészen idáig pedig akárki csinálhatott felhasználót, és feltölthetett bármit az oldalra.

Az egész hátterében a New York Times múlt heti leleplezése áll, melyből kiderült, hogy a Pornhub nemcsak platformot biztosít a a nemi erőszaknak, a gyakran kiskorú lányok kizsákmányolásának és a beleegyezés nélkül készített videóknak, hanem pénzt is keres az ilyen videókból. A hatalmas port kavaró botrány nyomán minden eddiginél nagyobb nyomás nehezedett az oldalra, hogy változtasson a tartalomellenőrző módszerein, a platformmal addig együttműködő Mastercard és Visa pedig bejelentették, hogy véget vetnek a közös munkának.

Kapcsolódó cikkek