Áttérnek a digitális oktatásra egy borsodi középiskolában a rendkívül rossz vírushelyzet miatt

Megosztás

Egy kazincbarcikai gimnáziumban annyit romlottak a fertőzöttségi adatok, hogy nemigen maradt más megoldás.

Sajnos nem javul a helyzet a vírusfronton, továbbra is számos dolgozónk (15 pedagógus illetve 6 nem pedagógus munkavállalónk) beteg vagy karanténra kötelezett, illetve 8 osztályból összesen 15 igazolt COVID-fertőzött diákunk van. A járási tisztifőorvossal, az Oktatási Hivatallal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával történt egyeztetettem, aminek az eredményeképp a jövő hétre digitális oktatást rendeltek el – közölte a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium honlapján Balla Árpád igazgató.

A hétvégén elkészül a hétfői – november 2-ai – órarend, a kedd és péntek közötti órarendet pedig hétfőn este töltik fel a KRÉTÁ-ba. Tájékoztatott az intézményvezető arról is, hogy hétfőn a diákoknak nem lesz ebéd, a külsősök számára továbbra is a szeptembertől megszokott módon főznek.

A menzás diákoknak – ha szeretnének keddtől ebédelni – legkésőbb hétfőn délig kell jelezniük az igényüket a (48) 510-059-es telefonszámon. Részleteket az osztályfőnöktől tudhatnak meg. A digitális oktatáson a részvétel kötelező, csak a betegek hiányozhatnak. A digitális oktatás célja, hogy a vírusfertőzést megelőzzük, így kicsit karantén jellege is van, azaz ne menjenek el szórakozni, a barátaikkal bulizni, hanem otthon kell tölteni az őszi szünetet követő plusz egy hetet, a másokkal való találkozást a minimálisra kell szorítani – olvasható a közleményben.

Balla Árpád abban bízik, november 9-én már ismét az iskolában folyik a tanítás.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek