Hadházy szólt a rendőrségnek, hogy ő fotózta le Mészáros Lőrinc harckocsiját

Megosztás

Hivatalos bejelentést tett Hadházy Ákos a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon – írja a független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán. Hadházy azt követően fordult a rendőrséghez, hogy a nyomozók kihallgatták a Magyar Hang újságíróját a “Mészáros Lőrinc” birtoka fölött, repülőgépről készült fotó ügyében.

A fényképen két páncélos harcjármű látható, egy kerekes BRDM-2 felderítő jármű, valamint egy ponyvával letakart lánctalpas gép.

Hadházy azt üzente a rendőrségnek, felesleges a sajtót zaklatniuk, hiszen a cikkben is szerepelt, hogy a képet ő készítette. Hozzáteszi, közérdek fűződik annak kiderítéséhez, hogyan kerül a miniszterelnök családi majorságának szomszédságába két katonai jármű, ami felveti a haditechnikai eszközzel való visszaélés gyanúját is.

A rendőrség a Magyar Hang mellett az Átlátszó ellen is nyomozást indított tiltott adatszerzés miatt; a tényfeltáró portál drónt küldött a bicskei Mészáros-birtok fölé, hogy közelebbről megnézzék a harcjárműveket. Az Átlátszónak egyébként azt mondta egy szakértő, hogy hatástalanított, fegyverzet nélküli hobbijárművekről van szó.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek