Pert vesztett a Magyar Nemzet: Kinyomozták, hogy ki írt klasszikus náci cikket Szabó Tímeáról

Megosztás

A HírTV volt vezérigazgató-helyettese, Szikszai Péter írt a Magyar Nemzetbe Zummer Fülöp álnéven – derítette ki a rendőrség nyomozása, miután a cikk szerzője ellen Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselője feljelentést tett.

Szikszai Péter a Párbeszéd társelnökét undorító, fertőzést fröcskölő lényként mutatta be álnéven. Így indított:

“Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből. Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe. Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe. Amikor eljött a rajzás időszaka, Szabó Tímea szót kért, és szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait.”

Szabó Tímea most Facebook-posztban tette közzé a feljelentése után elindult rendőrségi nyomozás hivatalos eredményét.

A cikk 1,3 milliót ért a bíróságon.

Az elsőfokú – nem jogerős – ítélet arra is kötelezi a Magyar Nemzetet, hogy 24 órán keresztül tegye közzé, hogy megsértették a Párbeszéd képviselőnőjének személyiségi jogait. Emellett véglegesen el kell távolítaniuk a cikket.

Szabó szerint ez a szöveg a legsötétebb náci időket idézi, és az a célja, hogy megfossza őt emberi mivoltától, és kiirtandó fajként mutassa be.

Az írás apropója egyébként az volt, hogy Szabó Tímea kérdést tett fel arról, hogy ha tavasszal jutottak védőfelszerelések a határon túli területekre, akkor a hazai kórházakba miért nem. A felszólalását akkor a kormánypárti frakció tapssal szakította félbe.

Kapcsolódó cikkek