Az Átlátszó munkatársa drónvideót készített Mészáros rezidenciáján parkoló harckocsikról, nyomozást indítottak ellenük

Megosztás

A meghallgatáson kiderült, hogy a három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett tiltott adatszerzés bűntette miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen, majd a Mészáros Lőrinc bicskei rezidenciáján állomásozó harcjárművekről szóló cikkükről, és az ahhoz készült videófelvételről kérdezték az Átlátszó újságíróját.

Horn Gabriellát, az Átlátszó újságíróját október 26-án hétfőn tanúként hallgatta meg a Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának munkatársa, aki arról tájékoztatta őt, hogy tiltott adatszerzés bűntette miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen – számol be az esetükről az Átlátszó.

A rendőrség arra volt kíváncsi, hogy milyen körülmények között írta meg a „Megnéztük közelebbről a Mészáros Lőrinc bicskei rezidenciáján állomásozó harcjárműveket” című cikket, és hogy annak mi volt a hírértéke. Arról is megkérdezték az Átlátszó munkatársát, hogy ki készítette a cikkben megjelentetett drónfelvételt, és hogy ki engedélyezte az Átlátszónál a cikk publikálását.

Kapcsolódó cikkek