Tanárverés Kompolton: forrnak az indulatok a faluban, hétfőn nem nyit ki az iskola

Megosztás

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint súlyosan megsérült az a tanár, akit a kompolti buszmegállóban kaptak el az állítólag megütött diák ismerősei.

Az eset nagy visszhangot váltott ki Kompolton, a helyiek között azóta is téma a tanár és a diák ügye, illetve a bántalmazások. Azért bántalmazások, mert információink szerint az ügy abból pattant ki, hogy a tanár pénteken az iskolában egy jókora pofont lekeverhetett a kisiskolás fiúnak, aki fél arcán az ütés nyomaival tért haza. Ezután a fiú családtagjai orvosi látleletet vetettek, majd feljelentést tettek.

Ezt követően történt az újabb, súlyosabb bántalmazás: ahogy azt fentebb a rendőrségi válasz idézésekor is írtuk, a tanárt a kompolti buszmegállóban bántalmazták, súlyos sérüléseket szenvedett. A faluban keringő mendemondák szerint a férfi orra is betört.

Szombaton a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola igazgatója hivatalos közleményt adott ki, Kollár Tamás azt írta:

Mint intézményvezető, mint pedagógus, mint magánember, elítélem az erőszak minden formáját. Kérek mindenkit, hogy őrizze meg nyugalmát, és ne hozzon elhamarkodott döntéseket. A közösségi médiát ne uszításra, mindinkább a probléma megoldására használják. Az illetékes hatóságok dolgoznak az eset megoldásán. Bízom benne, hogy megnyugszanak a kedélyek, és mihamarabb visszatér a tanítás a normál kerékvágásba.

Szombat kora este az iskola Facebook-oldalán már az jelent meg, hogy jövő héten nem lesz tanítás az intézményben.

„Aki nem tudja megoldani a gyermeke elhelyezését a fenti időpontokban, az jelezze az osztályfőnöknek, és gyermeke részére felügyeletet biztosítunk”

– írják.

Hogy ez mennyiben függ össze a pénteki bántalmazással, azzal kapcsolatban nincs említés a bejelentésben, amelyben kitérnek arra, hogy az őszi szünet október 23-án indul, november másodikán lesz a következő tanítási nap.

via egriugyek.hu

Kapcsolódó cikkek