A helyettes államtitkár “Hajrá Zsófi” feliratú kampánymaszkban adott át egy laptopot egy borsodi kollégiumban

Megosztás

Az eset Szerencsen történt, teljesen véletlenül néhány nappal a Fidesz kétharmadának megmaradásáról döntő választás előtt.

Október 11-én, azaz most vasárnap tartják az időközi választást a borsodi 6. választókörzetben, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) programja pedig épp úgy alakult, hogy Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár csütörtökön ünnepélyes keretek között adott át egy laptopot a Szerencsi Középiskolai Kollégiumban. És aki netán véletlen egybeesésre gondolna, annak Solymár „Hajrá, Zsófi” feliratú kampánymaszkja ad választ a kérdéseire.

A kampányszagú rendezvényen Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje is ott volt, hogy megállapítsa: „a magyar oktatás a járvány ellenére fantasztikusan, gördülékenyen teljesít, az online oktatásra azonban szükség van, a digitalizációs fejlesztések ezt a célt is szolgálják”.

Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje és Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára a Szerencsi Középiskolai Kollégiumban – Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

A laptopot egyébként az ITM  digitális összefogás programja keretében adták át, aminek lényege, hogy vállalkozások, nonprofit szervezetek felajánlásokat tehetnek, és így rászorulók számítógépes eszközökhöz, laptopokhoz, tabletekhez juthatnak. A felajánlásokból a tankerületnek 32 laptop jut, 

Solymár Károly Balázs a kollégiumban egy laptopot adott át.

444.hu

Kapcsolódó cikkek