Ez EB küszöbén a magyar válogatott, legyőztük Bulgáriát!

Megosztás

Magabiztos játékkal, viszonylag simán gyűrtük le ellenfelünket idegenben. Amennyiben Izland ellen is sikerül a győzelem, ott vagyunk az Európa Bajnokságon.

A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte Bulgáriát Szófiában a csütörtök esti Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjében, ezzel már csak egyetlen győzelem választja el attól, hogy 2016 után sorozatban másodszor kijusson a kontinenstornára. Ehhez majd november 12-én a Puskás Arénában Izland ellen kell nyernie Marco Rossi csapatának.

8500 helyett alig több mint 1000 bolgár fanatikus előtt lépett pályára a magyar válogatott a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban. A koronavírus-járvány miatt az UEFA eredetileg 4000 nézőre adott engedélyt, a bolgárok 12000-t szerettek volna, végül az európai szövetség 8500-ra adott engedélyt, azonban messze nem sikerült a hazaiaknak ennyi jegyet értékesíteniük.

MARCO ROSSI A GULÁCSI – ORBÁN, LANG, SZALAI ATTILA – FIOLA, SIGÉR, NAGY, KALMÁR, HOLENDER – SZALAI ÁDÁM, SALLAI KEZDŐNEK SZAVAZOTT BIZALMAT,

azaz Kalmár Zsolt, a DAC légiósa került be Szoboszlai Dominik helyére, akit a Salzburg a karantén miatt nem engedett el a kulcsfontosságú találkozóra. A hazaiak sem úszták meg a fertőzéseket, Georgi Dermendzsievnek több alapemberét is nélkülöznie kellett.

Az első 10 percben a magyar válogatott birtokolta többet a labdát, aztán a 13. percben Sallai indult meg jól, de a védők szorításából ellőtt labdája elgurult a bolgár kapu és Kalmár között. Aztán a 17. percben megszerezte a vezetést a magyar válogatott!

Kalmár bal oldali szögletére Willi Orbán és Nedjalkov érkezett egyszerre, a labda pedig a magyar védő mellkasáról bepattant a bolgár kapuba. Szerencsés, de annál fontosabb gól!

Két perccel később megvolt a hazaiak első helyzete is, Negyelev 25 méteres bombáját Gulácsi ütötte fölé. Szinte ugyanonnan próbálkozott a 26. percben Ivanov, az ő lövése viszont elkerülte a magyar kaput. Átvették az irányítást ekkor a hazaiak, akik egyre veszélyesebben játszottak. Először Cicinho ment el veszélyesen a szélen, a beadása viszont gyenge volt, a 37. percben viszont már Gulácsinak kellett óriásit védenie Negyelev közeli fejesénél. 

A 40. percben ismét eljutott a magyar válogatott a bolgár kapuig, Kalmár vette észre a beinduló Holendert a bal oldalon, aki egy csel után 22 méterről lőtt, Szymon Marciniak azonban lest ítélt.

A félidő hosszabbításának első percében centiken múlt a bolgár egyenlítés, ami ráadásul az év egyik legszebb gólja lett volna.

MEGINT CICINHO ROBOGOTT EL A SZÉLEN, LAPOSAN KÖZÉPRE ADOTT, AZ ÉRKEZŐ KRAEV FORDULÁSBÓL, SAROKKAL HÚZTA A LABDÁT KAPURA, DE GULÁCSI ISMÉT A HELYÉN VOLT, LÁBUJJHEGGYEL HÁRÍTOTT.

Mondhatjuk, hogy nagyon jókor jött a szünet a magyar válogatottnak.

Főleg úgy, hogy a második félidő pedig nem is indulhatott volna jobban. Kalmár végzett el szabadrúgást körülbelül 30 méterről, a labda megpattant a szétröppenő sorfalon, és Ilievet becsapva a rövid alsóban kötött ki. 0-2.

Üröm az örömben, hogy Szalai Ádámnak felrepedt a szemöldöke, miközben ünnepelte a gólt, de folytathatta a játékot, miután kapott egy turbánt. Az 53. percben tetszetős akciót vezetett a magyar válogatott, Sigér kilépett a jobb oldalon, jól tette középre a labdát, Sallai lövését viszont blokkolták a bolgárok.

Aztán az 55. percben komoly fordulatot hozhatott volna a meccs, Lang ugyanis nyakon könyökölte Kraevet, Marciniak pedig befújta a büntetőt. Némi videobírózás után azonban a lengyel játékvezető felülbírálta magát és szabadrúgást ítélt 16,5 méterről, amit Kraev mellébombázott.

A 70. percben újoncot avatott a magyar válogatott, pályára lépett ugyanis Loic Nego, a MOL Fehérvár hátvédje. Ugyancsak ekkor érkezett csapattársa, Hangya Szilveszter, aki aztán eltüntette a tizenhatoson belül a kiugró Deszpodovot, de a videobíró ismét jó szolgálatot tett.

Negyedórával a vége előtt pedig eldöntötte a meccset a magyar válogatott, éppen Hangya tökéletes baloldali beadását a szintén csereként beállt fehérvári, Nikolics Nemanja bólintotta a kapuba. 0-3, innen már nem volt visszaút a hazaiaknak.

Persze azért még próbálkoztak, Negyelev tüzelt megint távolról, de Gulácsinak nem okozott gondot. Az ellentámadásból Sallai szerezhette volna meg a negyedik magyar gólt, de Iliev leért a rövid alsóba tartó gurításra.

A 89. percben aztán egy szép akció végén összejött a szépítés Bulgáriának, Jomov kapott kitűnő indítást és könnyedén gurította el a labdát Gulácsi mellett. De a lényegen ez már nem változtatott,

A MAGYAR VÁLOGATOTT MAGABIZTOSAN, OLYKOR MEGGYŐZŐ JÁTÉKKAL, TELJESEN MEGÉRDEMELTEN GYŐZÖTT 3-1-RE BULGÁRIÁBAN,

és mivel Izland hazai pályán 2-1-re legyőzte Romániát, így az előző Európa-bajnokság meglepetéscsapatával csaphat össze november 12-én a Puskás Arénában az Eb-részvételért.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek