Eredeti büntetésének sokszorosát kapta a borsodnádasdi kegyetlen gyilkos

Megosztás

Több mint a négyszeresét kapta eredeti büntetéséhez képest Csenge gyilkosa. Mindenki meghökkent, amikor első fokon gondatlanságból elkövetett emberölésért ítélték csak el a fiút és igen enyhe büntetésben részesült. Másodfokon egészen más végeredmény született, így talán az áldozat édesanyja is elfogadhatóbbnak tarthatja az ítéletet… bár szegény Csengét már senki nem hozza vissza.

Másodfokon a bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért ítélte el a fiatal férfit.

Négy helyett 18 év fegyházat kapott a borsodnádasdi gyilkosság elkövetője – számolt be az RTL Híradó. A 17 éves lányt három éve ölte meg egy most 22 éves fiatal. A lány szalonnát sütni volt a barátaival, de nem ért haza, így a családja keresni kezdte. Holtteste végül egy aknából került elő, a helyi templom közelében.

A vád szerint a fiú először bántalmazta, majd az eszméletlen lányt egy vízelvezetőaknába dobta, ahol megfulladt.

A fiú korábban azt vallotta, hogy találkozott aznap este a lánnyal, de hamar elváltak. Később talált rá eszméletlenül, azt hitte, hogy halott és mindenki azt fogja gondolni, ő ölte meg, ezért dobta az aknába.

Első fokon csak gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, most azonban aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért ítélték el. A férfi az utolsó szó jogán azt mondta, hogy sajnálja ami történt, de kitartott amellett, amit korábban mondott.

Csenge édesanyja azt mondta a híradónak, az ítélet megnyugvást jelent neki, de soha el nem múló gyásszal éli tovább az életét.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek