Bayer Zsolt: Menjenek már fel a Várba és kérdezzék meg, mindenki így csinálja

Megosztás

Amikor Orbán Viktor és kormányának kíméletlen szócsövét arról faggatták, nem érzi-e visszásnak, ahogy lakást szerzett a Várban, igen érdekes válasszal állt elő. Ja hogy ez Magyarországon így megy? Azt is elismerte, hogy ő a rendszert szolgálja.

A publicista szerint az Index ügye a kormánynak jött rosszul, a hírhedt budai lakásbérlését máshogy nem lehetett volna megoldani, és ha leülne Tóta W. Árpáddal beszélgetni, nem egy anyázással nyitná a diskurzust.

Bayer Zsolt fideszes publicista adott nagyinterjút az Azonnali.hu-nak, amelyben szóba került a Budai Várban bérelt lakása is. Tavaly áprilisban derült ki, hogy 2018 óta mindössze havi 42 ezer forintért bérel egy 49 négyzetméteres önkormányzati lakást az Úri utcában. A bérleti joghoz lakáscserével jutott: az ingatlanért egy 70 négyzetméteres pilisszentkereszti faházat adott, ami két hónappal a csere után már ismét a családja tulajdonában volt.

Bayer az interjúban azt mondta, hogy máshogyan nem is tudott volna hozzájutni a lakáshoz, mert az önkormányzati lakások bérleti joga nem vásárolható meg. Szerinte az egész Várban – ahol alig vannak magánkézben lakások, a többségét bérlik az önkormányzattól – azzal a módszerrel cserélnek bérlőt az ingatlanok, hogy a jogot elcserélik egy lakásra, amit aztán a újdonsült vári lakos visszavásárol.

Menjenek fel a Várba és kérdezzék meg: tízből tizenegy így csinálja, mert máshogy nem lehet. És akkor engem kezdenek el cseszegetni?”

Azt is hozzátette későb: „Nehogy már nekem az Orbán Viktor intézi a vári lakást, mert mindjárt felzokogok!”

Beszélt az Index-botrányról is, szerinte semmiféle kormányzati szándék nincs az ügyben, és ha valakinek rosszul jött, az pont a kormány. „Három alkalommal nyertük meg kétharmaddal a választást úgy, hogy az Index a tökünkön lógott, és most az egészet megint a kormány nyakába varrják.

Kinek lett ez jó, mit tudott az Index ártani nekünk az elmúlt tíz évben? Biztos sokat próbált, de azért olyan sokat mégsem ártott. Most, hogy megszűntek, az sokkal többet árt.”

Bayer azt is mondta, hogy a szekértáborok frontharcosai közé sorolja magát, és mindkét oldalon annyi sebet kaptak és adtak, hogy itt már nem lesz megbékélés. Viszont úgy gondolja, hogy el tud beszélgetni azokkal is, akiket egyébként nem bír: „ha valakit nehezen viselek el, az Gulyás Márton, de akkor ott leültünk és teljesen normálisan el tudtunk beszélgetni. Most aktuálisan nem tudom, kit rühellek legjobban odaátról, talán Tóta W.-t, de valószínűleg bárkivel le tudnék ülni. A személyes találkozók sokat mérsékelnek ezen, mert

valószínűleg ha én Tóta W.-vel leülnék, akkor nem azzal kezdeném, hogy menj a kurva anyádba.”

Kollégánkkal szembeni érzései meglehetősen összetettek, mert pár bekezdéssel később már azt mondta, hogy Tóta W. tök jól ír. Utána mond még egy kedvencet, „aki ugyan nem újságíró, de mégiscsak a nyilvánosságban mint publicista szerepel:

nekem kifejezetten nagy kedvencem Tamás Gáspár Miklós. Ezt mindig is vállalni fogom. Olyan messze állunk egymástól világnézetileg, hogy annál messzebb nem lehet, de a pali sziporkázó.”

A Fideszhez való viszonyát is elemezte Bayer, azt mondta „feltehetően létezhetnek vagy léteznek is apróbb ügyek, amikben nem értek egyet, de a legmélyebb meggyőződésem, hogy az egész országnak, az egész nemzetemnek ez a politikai irányvonal az, ami hasznára válik, és amelyik segít abban, hogy ezt a közelgő, iszonyatos jövőt mi nemzetként túl tudjuk élni.

Ezért én ezt a rendszert szolgálom, és erre büszke vagyok.”

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek