A jakuzzi előnyei a mindennapokban

Megosztás

Te is használtál már jakuzzit egy fárasztó nap után? Jó lenne, ha otthon is bármikor belevethetnéd magad a masszírozó habokba? Bemutatjuk, hogy milyen előnyei vannak a masszázsmedencének, és milyen kedvező élettani hatásai vannak. 

Ellazít és álmot hoz

A lazító masszázs segít kikapcsolni a stresszért felelős receptorokat. Mivel ilyenkor ellazulnak az izmaink, és egyre pihentebbnek érezzük magunkat, így nem mondunk újdonságot azzal, hogy egy jakuzzis fürdő után sokkal nyugodtabban és mélyebben alszunk. 
Az alvás fontossága a szervezetünkre nézve elengedhetetlen, hiszen az agyunk ilyenkor dolgozza fel a napközben felgyülemlett információt és rendszerezi azokat. Természetesen az izmaink és az immunrendszerünk helyes működése szempontjából is kihagyhatatlan a napi 6-8 óra alvás. Sőt, az idegrendszerünkre is pozitívan hat a megfelelő mennyiségű alvás, aminek leginkább a közvetlen környezetünk örül. 

Egy minőségi jakuzzi használata a vérkeringést is serkenti, hiszen a masszírozó mozdulatokkal gyorsul a szívverés, a vér áramlása az erekben és ezáltal a regenerációs folyamatok is. Az ízületek is meghálálják a törődést, mivel a meleg víz tehermentesíti őket, segíti a fent említett folyamatokat.

A bőrre is jótékony hatással van

Mint az elsődlegesen érintkező felület, így a bőrünk is érzékeli a jakuzzi áldásos hatását. A jakuzzi meleg vize a pórusokra nézve is igen jó választás, hiszen megnyitja őket, aminek hatására rengeteg méreganyag távozik a szervezetünkből. A masszírozó mozdulatok segítenek felvenni a küzdelmet a narancsbőr ellen, ami számtalan nő számára igen vonzó tulajdonság. 

Nem mehetünk el a lelket érintő kényeztető hatása mellett sem, hiszen kikapcsol és azáltal, hogy a testünket kényezteti, úgy a lelkünkre is jó hatással van. 

Milyen gyakran?

Lehetőleg minél többször. A jakuzziban való pihenés közben az agy endorfint termel, így szó szerint úszhatunk a boldogságban. Az a legjobb, ha rendszeressé tudjuk tenni a medencézést, mivel akkor az erek rugalmasabbá válhatnak, sőt még a vérkeringésünket is az egészséges tartományba terelgethetjük. Ezenfelül pedig még az izomtónust is javíthatjuk.

Amennyiben pedig csak időnként van lehetőségünk a pihentető és lazító masszázsra, az is több, mint a semmi. Ha csak néha tudjuk élvezni a kényeztetést, attól még a kedvező élettani hatásai érvényesülnek, mint például a pihentető alvás, a jobb közérzet és persze a lelki feltöltődés. 

Igazi főnyeremény, legyen szó állandó, rendszeres vagy alkalmankénti használatról, a lényeg, hogy tegyünk meg mindent az egészségünkért!

Kapcsolódó cikkek