Mutatjuk, hogyan hozd ki a legtöbbet a szabadnapjaidból!

Megosztás

Te mennyi időt töltesz az irodában kétes minőségű levegőt szívva? Meg tudod mondani, hogy hány e-mailt küldesz el egy délelőtt alatt? És munkaidőn kívül?

Tudtad, hogy a munkaidőn túl küldött e-mailek nagyobb bajok okozói is lehetnek? A munkavállaló ezek alapján úgy érezheti, hogy a munkaadója igényt tart a szabadidejére is, és ez az érzés könnyen vezethet motiválatlansághoz, alacsony elköteleződéshez, rossz közérzethez, súlyosabb esetben pedig kiégéshez. 

Mit tehetsz, hogy motivált maradj?

Ha munkavállaló vagy, célszerű az e-maileket kisebb adagokban feldolgozni, például naponta csak 3-4 alkalommal ellenőrizd a postafiókod. A köztes időkben próbálj maximálisan a munkádra koncentrálni. 

Munkáltatóként pedig érdemes kiemelt figyelmet szentelni a beosztottak pszichés egészségére, mert egy motiválatlan munkaerő kevésbé hatékony és alacsonyabb a teljesítménye, amellyel az érintetten kívül a cég is csak veszíthet.

Az pedig alapvető, hogy a szabadidődben pihenj, utazz külföldre, minél távolabb mindenféle internet-hozzáféréstől, és a szabadnapjaidba igyekezz annyi élményt belesűríteni, amennyit csak lehet, mert ez szuper szellemi muníciót ad a szürke hétköznapokra. 

Most azt is megtudhatod, hogy milyen módon szerezhetsz felejthetetlen élményeket!

WanderWell kifejezetten olyan utakat szervez, melyek keretében nemcsak a pihenésre, de a kalandokra és az ország megismerésére is külön figyelmet fordítanak, ehhez pedig profi, világlátott túravezető csapat van a segítségükre. Ezek az utak kiscsoportos kalandtúrák, melyek ár-érték arányban verhetetlenek a magyar piacon.

Sokféle út közül lehet választani, de igazán azokat ajánlom, melyeknél már előre tudható, hogy nem lesz mindenütt szupergyors internet-elérhetőség. Ilyen például Grúzia, ahova a hajnali órákban érkezel, majd Tbilisziben terepjárókba szállva lehet fotózkodó, vásárolgató turistacsoporttá alakulni, a nap végén pedig egy hagyományos tush házban pihenhetsz meg Dartlo faluban. 

Ezt követi egy 4 napos túra, melynek során falvakat látogathatsz, és Girevi faluban a folyóparton sátorozhatsz, megismerheted a Kaukázus völgyeit, megnézhetsz üres erődöket, és a Girevi faluban, a Khidotani-gerincen, valamint a Kvakhidi-réten töltheted az éjszakákat. A túra Shatili falujában ér véget, ahol remek grúz sör mellett ismerkedhetsz meg még jobban az utastársaiddal. Végezetül Tbiliszi főbb nevezetességeit nézheted meg, és a hazaút előtt egy jó piacozásra is lesz időd.

Látogass el a WanderWell oldalára, válassz egy tetszőleges úticélt, és felejtsd el az e-maileket néhány napra!

Kapcsolódó cikkek