Övtáska, a megmagyarázhatatlan divatkellék

Megosztás

A kilencvenes évek elmaradhatatlan kiegészítője nemtől és kortól függetlenül az övtáska volt. Lehetne vitatkozni, volt-e divatos valaha is. Az ezredforduló tájékán azonban végre fellélegezhettünk, mert örökre búcsút inthettünk a derékra csatolható borzalomnak. Rosszul hittük.

Ha kell a sok kattintás, akkor rajta

Az utóbbi években hírességek, celebek tucatjai csatolnak derekukra övtáskát. Persze nem a neonszínű, olcsó kínai változatot, hanem luxusmárkák finom termékeit. És természetesen nem a mackónadrág fölé, hanem a legnagyobb divatházak kreációi fölé. Egyre több híresség dönt a bizarr párosítás mellett. Hiszen gondoljunk bele, mennyire nevetségesen fest egy elegáns öltönyt viselő férfin egy derékra csatolt övtáska.

Ennek ellenére akkor most újra divat az övtáska? Hihetetlen, de igaz! Őrjöng a retro láz. Miért pont az övtáska maradna ki belőle? Döntsön mindenki belátása és ízlése szerint, hogy behódol-e a legújabb őrületnek. De ne felejtse el senki, nem biztos, hogy neki is egy hollywoodi celeb igényeinek megfelelő figyelemfelkeltésre van szüksége az utcán a mindennapi rohanásban.

Nem bűn az övtáska viselése

Azért azt szögezzük le, hogy önmagában az övtáska viselése nem számít megbocsáthatatlan divatbakinak, amelyre azonnal hívni kellene a divatrendőrséget, ha létezne. Viszont nem mindegy, hogy az övtáska stílusa harmóniában áll-e az öltözékkel. Nem vagyunk hollywoodi hírességek, ezért nem engedhetjük meg magunknak a túlzott szélsőséget az öltözködésünkben anélkül, hogy bolondnak ne néznének bennünket az utcán, munkahelyen, bárhol.

Ahogyan korrekt elvárás lehet egy sportos személlyel szemben, hogy ha reggel a szekrény előtt állva az elegáns öltözék mellett dönt, akkor talán elvárható, hogy kedvenc övtáskáját hanyagolja aznap, és valami odaillőbb kiegészítőt válasszon az aznapi szettjéhez. Persze mindenki azt vesz fel, amit akar, de akkor viselje emelt fővel a következményeit.

Divatos vagy csak feltűnő?

Tartósan soha nem lesz népszerű. Az egyszerűen nem lehet. Talán most trendi egy kicsit az övtáska, mert megjelentek eddig még nem látott fazonok. Feltűnő darab, az biztos, talán divatos is lehet. Viszont vannak esetek, amikor kifejezetten hasznos kiegészítője az öltözéknek.

Az övtáska kiváló és praktikus alternatíva lehet egy hegymászónak, egy túrázónak a kalandjai helyszínén, vagy egy szerelőnek munka közben, esetleg sportoláshoz. De szerintem, ahogy sziklamászó cipőt sem veszünk fel nap mint nap, úgy az övtáskát is hagyjuk otthon a sportfelszerelés vagy a munkás öltözet mellett, és keressünk elő valami szebb táskát helyette. Ha mégis ragaszkodunk az övtáskához, igenis szánjunk időt arra, hogy megtaláljuk azokat a huszonegyedik századi darabokat, amelyek új stílusukban nem hoznak szégyent ízlésünkre. Legyenek praktikusak vagy szépek, de mindenképpen készüljenek igényes, minőségi alapanyagokból. Például egy bőrből készült övtáska egészen elegáns is tud lenni.

Kapcsolódó cikkek