Mennyibe kerül a nyílászáró csere az Euroline-nál?

Megosztás

Az első kérdés, ami fel szokott azonnal merülni, hogy mennyibe kerül egy ablak. A profil kialakítása, az ablakok pontos mérete, a kiválasztott szín, amiből majd készül az ablak, az osztások száma, a vasalat típusa, és a hőszigetelő értéke mind-mind befolyásolják az árat. Milyen egyéb kérdések fordulnak még gyakran elő? Röviden összefoglaljuk.

Mit kell tudni egy pontos árajánlat készítéséhez?

Természetesen azt, hogy hány darab ablakra, ajtóra és egyéb kiegészítőre van szükség, illetve ezek pontos méretét (szélesség, magasság). Az üvegezés típusát, valamint hogy milyen nyílás típust választunk. Az Euroline örömmel segít felmérni a terepet, hogy pontosan meg tudjuk határozni, mire is lesz szükség a lakásunkban/házunkban.

A cég segítségével készítettünk egy rövid összefoglalót arról is, hogy milyen típusú ablakok léteznek nyílás szempontjából, az erkélyajtók esetében ez miben tér el, továbbá milyen egyéb információkat érdemes tudni a döntéshez.

Ablakok nyílás típusai

Bukó

Akkor lehet jó megoldás csak bukó ablak választása, ha nem szükséges nyitni, de a levegő járására, szellőztetésre azért szükség van.

Nyíló

Hagyományos megoldás akkor, ha a bukó funkciót nem használjuk.

Bukó-nyíló

Ez a megoldás költség szempontjából a leghatékonyabb. Manapság igen elterjedt a bukó-nyíló műanyag ablak, mert több variációt rejt magában.

Középfelnyíló-nyíló

Ez a típus egy kétszárnyú ablak, melynek mindkét szárnya csak nyitható.

Középfelnyíló-bukó-nyíló

Ennél a típusnál a főszárny nyitható és buktatható is igény szerint. A mellékszárny csak nyitható abban az esetben ha a főszárny is nyitva van.

Az erkélyajtóknál ez a következőképp alakul

Nyíló

Hagyományos megoldás bukó funkció nélkül.

Bukó-nyíló

Az ajtóknál is ez a megoldás terjed el leginkább, költség szempontjából is ez a leghatékonyabb. Mindkét funkció esetén a vevő választja meg, hogy mennyi levegőt kíván beengedni, illetve gyerekek vagy kutya macska mellett is hasznos és biztonságos megoldást ad.

Középfelnyíló-nyíló

Ez az ajtó a hagyományos, megszokott középen kétfelé nyíló ajtó, nem buktatható.

Középfelnyíló-bukó-nyíló

Főszárnya bukó és nyíló lehetőségeket ad, a mellékszárnya csak nyitható abban az esetben, ha a főszárny is nyitva van.

Toló-bukó

Ez a fajta ajtó foglalja el a legkisebb helyet. A fix elemre tolódik rá a mozgatható rész. A két rész méretének egyeznie kell.

Középfelnyíló-toló-bukó

Ez a típus középen nyitható, jobbra és balra lehet eltolni a szárnyakat, melyek a jobb és bal oldalon elhelyezkedő fix elem elé tolódnak ki. Ebben az esetben is szükséges, hogy a fix és mozgó elemek mérete egyforma legyen.

Bejárati ajtó

Hagyományos nyíló típust gyárt a cég.

Lássuk, hogy milyen üveg fajták közül lehet választani

Argongázzal töltött LOW-E kétrétegű üvegeket használnak K=1.0 értékkel. Amennyiben ennél magasabb hőszigetelésre van szükség, választható a K=0.7 érték is. Hőszigetelő vagy ragasztott biztonsági üveget is választhatunk, valamint a cég minta és színválasztéka minden igényt ki tud elégíteni.

Télikertek

Polikarbonát vagy ragasztott üvegű tetővel rendelkeznek, az oldalfalak tekintetében lehetőség van két vagy három rétegű üveget is választani.

Milyen határidővel készülnek el a termékek?

Általában 2-3 hét, különleges igények esetén 6-8 hét is lehet a gyártási idő.

Az Euroline nyílászárókkal kapcsolatos gyakori kérdései elérhetőek a cég weboldalán, a további fontos tudnivalókkal együtt.

Kapcsolódó cikkek