Nyár végére készülhet el a Harsányi felüljáró

Megosztás

Tavasszal mi is beszámoltunk róla, hogy elkezdődött a Harsányi felüljáró felújítása, újjáépítése. A Minap.hu értesülései szerint nyár végére, ősz elejére végezhetnek a szakemberek a munkával, így akkor szűnhetnek meg a lezárások és a terelések is.

Ahogy arra számítani lehetett, a felújítás megkezdésekor lényeges dugó alakult ki a területen, aztán ez a forgalmi káosz jelentősen mérséklődött, most pedig már a tanítási szünet is segít abban, hogy gördülékenyebb legyen a közlekedés.

Szerencsére úgy fest, hogy iskolakezdésre átadhatják a Harsányi felüljárót – tudta meg a Minap.hu a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től. Tarr Levente, az állami vállalat megyei igazgatóságának üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője elmondta, a héten felhordták a bitumenes vastaglemez szigetelést, kihelyezték a biztonsági korlátokat. 

–  Szerdán az aszfaltréteg is felkerült az útszakaszra, a hónap végére pedig a korlátok is a helyükre kerülnek.  Néhány hét múlva elvégzik a próbaterhelést is. Ha mindent rendben találnak, iskolakezdésre visszaadják a forgalomnak a felüljárót – hangsúlyozta. 

A Harsányi felüljáró még 2022. márciusában sérült meg súlyosan, amikor egy munkagépet szállító tréler nekiütközött a megengedett magasságot jóval meghaladó szállítmányával.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek