Végre helyreállítják a Harsányi úti felüljárót

Megosztás

Két évvel ezelőtt történt egy baleset a Harsányi úti felüljárón, egyik sávja azóta is le van zárva. Mivel az építmény súlyos károkat szenvedett, kijavítani nem lehet, csak átépíteni.

Pár nap múlva, április 5-én elkezdődnek a korábban súlyosan megrongálódott 3-as főút feletti Harsányi felüljáró átépítési munkálatai Miskolc déli határában.

A hétvégén emiatt új forgalmi rend lép életbe a térségben. A Magyar Közút tájékoztatása szerint a felüljáró átépítése csak az érintett utak kapacitáscsökkenésével valósítható meg, ezért a csomópont környezetében torlódásokra és a menetidő jelentős növekedésére kell számítania a közlekedőknek. A várhatóan szeptemberig tartó munkálatok idejére a társaság a közlekedők megértését és türelmét kéri, az átépítést az ő érdekükben végzik el.

A kivitelezés ideje alatt a forgalomtereléseket több ütemben alakítják ki a szakemberek, melyről a Magyar Közút folyamatosan tájékoztatja majd a közlekedőket, illetve az új forgalmi rendre kihelyezett jelzőtáblák is figyelmeztetnek majd.

Miskolc belvárosából a Harsány irányú útvonal nem változik, viszont Mályi és a bevásárlóközpont felől Harsány irányába a körforgalmon keresztül a 3-as főút felé kell továbbhaladni, majd a főút csatlakozásában, jelzőlámpás irányítás mellett balra kanyarodva, a már megszokott útvonalon érhető el Harsány.

Harsány felől Miskolc irányába szintén nem használható a felüljáró, ezért a felüljáró előtt balra kanyarodva kell tovább haladni a 3-as főút felé és az ott átalakított csomópontban jobbra Mályi felé, balra kanyarodva pedig Miskolc belvárosa és a bevásárlóközpont felé lehet eljutni. A 3-as főúton a belváros irányából a bevásárlóközpont, a déli ipari park és az M30-as autópálya kétféleképpen közelíthető meg. Egyik a Bogáncs utcai balra kanyarodó sáv a jelenlegi formájában, másik pedig egy új balra kanyarodási lehetőség a Déli utcai jelzőlámpás csomópontban.

A kétéves lezárás oka az volt, hogy 2022. március 3-án egy munkagépet szállító, túlméretes nehézgép szállító tréler haladt Miskolc felől az autópálya irányába, amelynek sofőrje figyelmen kívül hagyta a 4,5 méteres magasságkorlátozó közúti jelzőtáblát és a hídnak ütközött. A szállított munkagép a híd 15 tartógerendájából 13-at súlyosan megrongált, gyakorlatilag összetört.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek