Ahogy sejtettük, jókora dugó fogadta reggel a Harsányi felüljárónál a miskolciakat

Megosztás

Hétvégén már zajlott az elterelés, de nagyjából sejthető volt, hogy hétfőtől a hétköznapi reggelek igencsak nehezek lesznek a közlekedők számára a felüljárónál. Így is történt.

Jókora kerülőt kell tenni, nem szabad rutinból vezetni és érdemes ismerni a részleteket. A Borsod24 már vasárnap este beszámolt arról, hogyan zajlik most a közlekedés és a terelőutak használata a Harsányi úti felüljárónál. Ahogy pedig akkor jósoltuk, valóban problémás volt a nagyobb forgalom hétfő reggel.

A részletekről a Minap.hu számolt be. A felüljáró néhány éve egy balesetben sérült meg, ezért van szükség az átépítésére. A kivitelezés pénteken kezdődött és várhatóan szeptemberben fejeződik be. A munkálatok miatt hétvégétől új forgalmi rend lépett életbe a területen. Mivel a felüljárót teljesen lezárták, ezért a csomópont környezetében torlódásokra és a menetidő jelentős megnövekedésére kell számítani a közlekedőknek.

Az információk szerint a kivitelezés ideje alatt a forgalomtereléseket több ütemben alakítják ki a szakemberek, melyről a cég folyamatosan tájékoztatást ad majd, illetve az új forgalmi rendre kihelyezett jelzőtáblák is figyelmeztetnek. Aki hétvégén az érintett útszakaszon haladt, az már kapott ízelítőt a feltorlódott kocsisorból, amely főként a barkács áruház előtt elhaladó autókat érintette. Az üzletsorhoz kapcsolódó körforgalomban és a Pesti úton nem volt észrevehető a felüljáró hiánya. Azonban ez hétfőn reggel már nem volt elmondható. A lezárás első hétköznapján ugyanis – ahogyan az várható is volt – felduzzadt a forgalom. Volt, aki türelmesen, volt, aki jóval türelmetlenebbül vette tudomásul a dugót. Jó esély van rá, hogy a következő hetekben még sokszor lesz ilyen reggelünk, készüljünk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek