Két hatalmas baleset az M3-ason, a mezőkövesdi ütközéshez mentőhelikoptert is hívtak

baleset

Két igen komoly csattanás is történt az M3-as autópályán, ebből a későbbi lett súlyosabb, mentőhelikopter szállította el az egyik sérültet. A másik pedig a mostanában divatba jövő borzalom, a Budapest felé vezető oldalon a Közút energiaelnyelőjébe rohant bele egy autós.

Tovább olvasom

Nagy a felháborodás: már Miskolcra is jöhetnek a büntetett előéletű katonák

Új embereket toboroznak katonának, igaz, ebben nagy újdonság nincs, hiszen hónapok, inkább évek óta látjuk, hogy az Orbán-kormány folyamatosan növelni szeretné a hadsereg létszámát a béke jegyében (igaz, közben több ezer, állományban levő rutinost pedig kirúgtak). Most már a büntetlen előélet sem alapvető feltétel.

Tovább olvasom

Százból száz pontot kapott egy tokaji aszú a világ egyik legbefolyásosabb borszakértőjétől

fehér bor

A magyar borászat történelmi sikert könyvelhetett el nemrégiben, amikor a világ egyik legbefolyásosabb és legismertebb borszakértője, James Suckling és csapata a lehető legmagasabb elismerésben részesített egy tokaji bort. A Disznókő pincészet 2013-as Tokaji Eszenciája 100 pontos értékelést kapott, ami a borszakma legritkább és legáhítottabb elismerése.

Tovább olvasom

Európa legjobbjai, a világ negyedikjei a Földes diákjai a LEGO Los Angeles-i robotversenyén

Földes - LEGO - Los Angeles

A miskolci Földes Ferenc Gimnázium S-Team nevű csapata figyelemre méltó sikert ért el a Los Angeles-i Western Edge FIRST LEGO League Open Championship versenyen. Ez a nemzetközi megmérettetés a robotika és programozás területén kiemelkedő tehetségű diákokat vonzza világszerte, és a miskolci csapat első alkalommal vett részt rajta.

Tovább olvasom

Hat év alatt több mint duplájára nőttek az ingatlanárak megyénkben

Az elmúlt hat évben jelentős változások történtek a magyar ingatlanpiacon. A Duna House elemzése szerint 2018 óta országosan 86%-kal emelkedett az otthonteremtés költsége, ami átlagosan 20,6 millió forintos növekedést jelent. A drágulás mértéke azonban nem egyenletes az ország különböző területein, Borsodban például az átlagosnál magasabb volt a növekedés az ingatlanárakban.

Tovább olvasom