Pár nap és Tiszaújvárosban találkoznak a triatlon szerelmesei

Az idei évben jubileumhoz ér a Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál, amelyet július 4-7. között rendeznek meg a hamarosan induló párizsi olimpia előtt. A szervezők sajtóközleményéből többek között kiderül az is, milyen kiemelt jelentőséggel bír a triatlonisták között az újvárosi rendezvénynek.

Tovább olvasom

Elismerésben részesültek az önkormányzati dolgozók Miskolcon

A rendszerváltás után néhány évvel, 1992-ben lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, ennek értelmében minden év július 1-jén tartják a köztisztviselők napját. A miskolci városháza dísztermében csütörtök reggel rendeztek ünnepséget, amely során hálával és elismeréssel fordult a városvezetés feléjük.

Tovább olvasom

Úgy tűnik, a turisták kerülik Tokaj és Nyíregyháza környékét

2024 májusában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,6 millió vendég 3,7 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 18, a vendégéjszakáké 13 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál – ismertette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A belföldi vendégéjszakák száma a Sopron-Fertő turisztikai térségben bővült a legnagyobb mértékben, illetve Tokaj és Nyíregyháza térségében csökkent a leginkább.

Tovább olvasom

Heti lapszemle: A független vidéki média legérdekesebb cikkei

Szinte teljesen megújult Miskolctapolca. A mai napig ható kádárizmus. Lakók akarják kivágatni az utca fáit Sopronban. Három helyett két műszak és lehetséges leépítés a kecskeméti Mercedes-gyárban. Válságban a Szombathelyi Haladás. Drámaisok tüntettek Szentesen. Csoda történt Tiszaföldváron, mégis bejutott a képviselőtestületbe a részeg tombolásáról elhíresült korábbi fideszes alpolgármester – többek között ezek a témák érdekelték ezen a héten a Budapesten kívüli független újságok szerkesztőségeit és olvasóit.

Tovább olvasom