Jelentős lépést tett Miskolc az átláthatóság és a részvételiség irányába

Megosztás

Néhány hónappal ezelőtt jelentette be Veres Pál polgármester, hogy létrehozták Miskolc beruházási térképét, a miMAPot. Ez egy jelentős lépés volt a város átláthatósága irányába, hiszen az érdeklődők könnyedén és gyorsan tájékozódhatnak a miskolci fejlesztésekről és azok állapotáról.

A miMAPot elindulása óta egyébként folyamatosan fejlesztik és frissítik. Így áprilisban már arról tájékoztatott minket a Városháza, hogy: “Egy új fejlesztésnek köszönhetően az interaktív térképen most elérhetővé vált a jelenlegi és a 2024 októberétől hatályos képviselői körzetek grafikus megjelenítése is. Ennek köszönhetően a felhasználók információt kaphatnak a többi közt arról is, hogy lakóhelyük mely körzethez tartozik, valamint hogy annak ki az önkormányzati képviselője.”
Ez a fejlesztés különösen hasznos volt az idei választások miatt is. Ennek köszönhetően a miskolci választók könnyedén tájékozódhattak a körzethatárok változásáról és arról is, hogy ki látta el eddig a képviseletüket.

A fejlesztési térkép pontos képet ad a kivitelezés alatt álló, a tervezés alatt álló és a már elkészült beruházásokról is. Az érdeklődők megtekinthetik, hogy egy-egy projekt hány százalékban készült el, mely elemei valósultak meg és melyek vannak még hátra. 

A miMAP nemcsak at átláthatóságot, de a részvételiséget is elősegíti. Egyrészt a térképre felkerültek a közösségi költségvetésből finanszírozott fejlesztések is, másrészt, az oldalról elérhetjük a tervezzukmiskolcot.hu oldalt, amelyen ötleteket nyújthatunk be a részvételi költségvetésre, illetve szavazhatunk a beérkezett ötletekre.

A városban zajló és megvalósult fejlesztéseket, ide kattintva tekintheti meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek