Hamarosan megújulhat az elhanyagolt miskolci Dísz tér

Megosztás

Több évtizedes problémája a városnak, hogy egyébként ezt a szép kis teret, hogyan lehetne felújítani és Miskolc egyik ékévé tenni. Most megmozdult az állóvíz.

A régóta elhanyagolt Dísz tér megújításának lehetőségeiről tartott sajtótájékoztatót a városvezetés március 25-én, délelőtt az emblematikus szökőkút mellett, amelyet minden miskolci szívesen látna újra működés közben. A tervek a városrészi központok átfogó fejlesztési projektjének részeként, az előzetes becslések szerint, mintegy 300-400 millió forintos TOP Pluszos forrásból valósulnának meg – számolt be róla a Minap.hu.

„Az elmúlt 4 és fél évben azért küzdöttünk, hogy ez a város minél szebb, jobb és élhetőbb legyen. Számos olyan fejlesztést, akciót és projektet fejeztünk be, amelyekre kevés esély mutatkozott még 2019 végén. Ezekről nagyon sokan a miMap applikáción keresztül meggyőződhettek, ahogy a leendő Dísz tér látványtervét is ott láthatják” – mondta Veres Pál Miskolc polgármester. 

“Azért állunk itt most, mert több évtizedes problémája a városnak, hogy egyébként ezt a szép kis teret, hogyan lehetne felújítani és Miskolc egyik ékévé tenni. Egyébként is itt a belvárosban zöld területekből viszonylag nagy a hiány” – emelte ki. 

„Az elmúlt hónapokban nagyon sokat beszéltünk arról, hogy milyen munkát végeztünk a TOP-os források felhasználása kapcsán. Jelentős fejlesztési programot tudtunk száz százalékban megvalósítani Miskolcon. Az ebben elkészült projekteket már láthatják és élvezhetik is a miskolciak. Azt ígértük, hogy ez a városépítő munka nem áll meg” – hívta fel a figyelmet Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere. 

Kifejtette, hogy a Dísz tér fejlesztése szimbolikus ügye a városvezetésnek. Elkötelezettségük jeleként az megújítandó városrészi központok megtervezésére mintegy százmillió forint saját forrást biztosítottak. Később ez valószínűleg elszámolható lesz majd a pályázati forrásokból, de ez jelzi elkötelezettségüket.

A Dísz téri szökőkút utoljára Káli Sándor polgármestersége alatt szökött. 2019-ben a szökőkút jelenlegi állapotát örököltük meg. Viszont a növények gondozása – fűnyírás, cserjék visszavágása, fák metszése – azóta fokozottan történik. Már abban az évben elhatároztuk, hogy a teret is felújítjuk” – osztotta meg Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője, a terület önkormányzati képviselője. (Borítókép: Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek