Most tett beismerő vallomást az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiú

Megosztás

Akkoriban nagy port kavart az ügy, a fiút javítóintézetbe küldték, most pedig egy zárt tárgyaláson beismerte bűnösségét, de még nagyon nincs vége.

Most léptünk a következő fokozatba a 2023-as ügyben. A Terrorelhárítási Központ 2023 áprilisában fogott el egy 17 éves miskolci fiút, aki arról csetelt, hogy egy általános iskolában lövöldözne. A fiút az Interpol jelzése után kapták el, és kiderült, hogy valóban fegyvert akart vásárolni, lövészklubokba is eljárt volna tökéletesíteni a tudását. Emellett rendszeresen olvasott olyan weboldalakat, ahol az Egyesült Államokban történt lövöldözésekről számoltak be.

A fiú, aki magántanulóként végzett, a volt általános iskoláját választotta a tervezett bűncselekményéhez helyszínként, mivel az közel van és ismeri. A Blikk tudósítása szerint a javítóintézetből érkező fiú „zokogva borult az édesanyja karjaiba” a Miskolci Törvényszéken, ahol zárt tárgyalást tartottak.

Ezen a fiú beismerte a tettét, és lemondott a tárgyalás jogáról, a bíróság azonban ezt nem fogadta el, és részletes tárgyalást rendelt el.

„Ez a lehető legváratlanabb eljárási intézkedés volt a törvényszék részéről. Erre nem számítottunk” – mondta a Blikknek a fiú ügyvédje, Dr. Lichy József. A tárgyalás szeptemberben kezdődik, a fiú addig javítóintézetben marad. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek