A miskolci fiú tagadja, hogy lövöldözésre készült, pedig a jelek szerint ötven diákkal akart végezni

Megosztás

Ha a helyzet úgy hozta volna, a rendőrökre is rálőtt volna a kaland végén, vagy saját maga ellen fordítja fegyverét. A fiú azonban azzal takarózik, hogy pszichés zavarokkal küzd, ezért írt ilyeneket az interneten, de szó sincs róla, hogy megtette volna. Akkor hogy van ez?

A Terrorelhárítási Központ a múlt hét csütörtökön fogott el egy 17 éves miskolci fiút, aki arról csetelt, hogy egy általános iskolában lövöldözne. A fiút az Interpol jelzése után kapták el, és kiderült, hogy valóban fegyvert akart vásárolni, lövészklubokba is eljárt volna tökéletesíteni a tudását. Emellett rendszeresen olvasott olyan weboldalakat, ahol az Egyesült Államokban történt lövöldözésekről számoltak be.

Jogg Zsolt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn arról beszélt a Blikknek, hogy a fiú a kihallgatásán tagadta az emberölés előkészülete bűncselekmény elkövetését. Azt mondta, nem akart senkit sem megölni és fegyvert sem akart szerezni. Saját maga közölte, hogy pszichés problémákkal küzd, és szerinte erre vezethetők vissza a bejegyzései.

Blikknek a szóvivő viszont arról is beszélt, hogy a fiú, aki magántanulóként végzett, a volt általános iskoláját választotta a tervezett bűncselekményéhez helyszínként, mivel az közel van és ismeri. A szóvivő szerint a fiú azt is vázolta, hogyan tervezett behatolni az épületbe, ahol a gondnok ellen is fegyvert használt volna. Legalább két húsz fős osztályterembe akart bejutni, ötven főre tette azoknak a tanulóknak a számát, akikkel szemben fegyvert szándékozott használni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek