Nina marad Diósgyőrben

Megosztás

Aho Nina Daniella, a DVTK női kosárlabdacsapatának játékosa immár az ötödik idényét kezdi meg a diósgyőri együttessel. A nyáron térdműtéten esett át, de a rehabilitáció után játékra készen, felkészülten várja az új bajnoki szezont.

Aho Nina korábban azt nyilatkozta, hogy addig biztosan nem igazol el Diósgyőrből, amíg nem nyer bajnoki címet a csapattal. Bár ezt a célt májusban sikerült elérni, mégis úgy döntött, hogy marad a klubnál.

Egyre jobban kötődik a városhoz, a DVTK-hoz és az itt élő emberekhez is. Jól érzi magát Miskolcon, és úgy érzi, itt még mindig talál számára motiváló újabb kihívásokat. Gyorsan eldöntötte, hogy folytatja pályafutását Diósgyőrben, más opciókat nem is mérlegelt:

Nem titok, hogy szeretek itt lenni, egyre jobban hozzánő a szívemhez a város, a klub, és az emberek is. Nagyon jól érzem itt magam, és bár megnyertük a bajnokságot, nem igazolok azonnal tovább. A csapat célja, hogy minél több szép sikert érjen el, és ehhez én is szeretnék hozzátenni. Elég gyorsan eldőlt, hogy maradok. Nem gondolkoztam olyanon, hogy nekem el kellene innen mennem. Itt minden éven találok olyan kihívást, ami motivál. Nagyon remélem, hogy tovább tudunk fejlődni, és jönnek majd nagyobb kihívások, megmérettetések, és célok.” 

A bajnoki aranyéremmel sikerült kitöltenie a hiányérzetet is. A szezon során számos kudarc is érte a csapatot, de ezekből mindig tanultak, és meg tudtak erősödve előrelépni. Nina úgy érzi, ő maga is sokat fejlődött, máshogy viszonyul mostanra az élsporthoz és a kosárlabdához. Igyekezett mindig a kihívásokat és a fejlődési lehetőségeket keresni.

Az új idényben elsődleges célja, hogy egészséges maradjon, és elkerülje a műtéteket. A csapattal pedig minél nemesebb célokért, akár újabb bajnoki címért küzdene. Személyesen a folyamatos fejlődésre törekszik majd. Mivel most ők a címvédők, ez egy újfajta kihívást jelent majd számukra.

Fontos feladatának tartja, hogy a fiatal játékosokkal is foglalkozzon, hogy félelem nélkül tudjanak pályára lépni a mérkőzéseken. Ebben a tekintetben mind a pályán, mind azon kívül igyekszik majd segíteni nekik, átadva tapasztalatait.

Forrás: Dvtk.eu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek