4 egyszerű, de hatásos tipp a szép dús hajért

Megosztás

Te is folyton arról álmodozol, hogy dús, fényesen csillogó, selymes hajkoronád legyen, amit büszkén viselhetsz? Nos, vannak olyan természet adta tulajdonságok, amiken sajnos nem tudsz változtatni (például a hajszálak mennyisége, vastagsága), azonban a megfelelő ápolással a lehető legtöbbet hozhatod ki a tincseidből!

Olvasd el cikkünket, melyekben hasznos ötleteket adunk, ha pedig még arra is kíváncsi vagy, hogy milyen szín vagy fazon illik hozzád a legjobban a csillagjegyed alapján, akkor keresd fel a Bien.hu horoszkóp rovatát!

Minden a megfelelő sampon kiválasztásánál kezdődik

Alapvető, hogy csak a tiszta haj lehet szép, a mosáshoz pedig szükség lesz az ideális samponra. Ezzel kapcsolatban a legfőbb kritérium, hogy sampont mindig a fejbőröd alapján válassz.

Tehát ha a hajad töve könnyen zsírosodik, viszont a vége száraz, akkor neked zsíros hajra való samponra van szükséged. Ha hosszúak a tincseid, a végeket soha ne gyűrd oda a fejbőrödhöz és dörzsölgesd, mert ezzel csak megtöröd a szálakat. 

Samponnal mindig csak a hajtöveket mosd át alaposan, de kíméletesen, a végeknek elég annyi tisztítás, amíg öblítéskor a samponos víz végigfolyik rajta. Ha kell, samponozz nyugodtan kétszer egymás után.

Ne feledkezz meg a kondicionálóról!

A sampon leöblítése után már tekered is a hajad köré a törülközőt? Óriási hiba! A hajvégeknek ugyanis szüksége van némi táplálásra, hogy kellően hidratáltak legyenek és ellenálljanak a káros külső hatásoknak (súrlódás, pára stb.).

Ennek a biztosítása a kondicionáló feladata. Itt már a hajvég tulajdonságai lesznek a döntőek, vagyis vásárláskor azt gondold végig, hogy vajon a töredezést szeretnéd megszüntetni, a kusza hullámokat megzabolázni vagy a tartást javítani.

Az extra száraz és sérült hajra való kondicionálók például sűrűek és testesek, amik remekül puhítják és selymessé teszik a sprőd tincseket, viszont a vékony szálú, lelapuló hajat csak elnehezítik. Érdemes jó minőségű, professzionális terméket választanod.

Használj otthoni hajkezeléseket!

Biztosan te is hallottál már a K18-ról, az Olaplexről vagy a K2.0-ról. Ezek a termékek a tévhitekkel ellentétben nem balzsamok, hanem kötésjavító kezelések, azaz helyreállítják a hajszálakban lévő keratinkötéseket, ezáltal egészségesebbé teszik a hajat.

A használatuk főként azoknak ajánlott, akiknek a frizurája gyakran esik át kémiai beavatkozásokon, azaz festésen, szőkítésen, egyenesítésen. Kúraszerűen érdemes alkalmazni őket.

Védekezz az UV-sugarak ellen!

Ez a kérdés most nyáron kiemelten fontos. A napsugarak ugyanis nemcsak a bőrödet, hanem a hajadat is károsítják. Kiszívják a színét, szárazzá, töredezetté teszik. Szerezz be egy UV-védő sprayt, és használd minden reggel, hogy megóvd a tincseidet. Ütemezd be a reggeli rutinba a fényvédő arckrém felvitele után, így biztosan nem fogod elfelejteni.

Ha pedig nagyon erősen süt a nap, viselj kendőt vagy kalapot, ami nemcsak a hajadat, hanem a fejbőrödet is megóvja, mellett pedig még divatos is.

Kapcsolódó cikkek