Bent maradt a DVTK második csapata az NB III-ban

DVTK II - Eger

Megosztás

Bár az utolsó fordulóra nem a saját kezében volt a döntés a Diósgyőr tartalékcsapatának a futball NB III Észak-Keleti csoportjában, sikerült kiharcolni a bent maradást.

Elég nehéz helyzetben volt a csapat az utolsó forduló előtt, mivel a Cigánd SE elleni vereség után kiesőhelyre került a Diósgyőr II. Ha maradnak a 14. helyen, az azt jelentette volna, hogy a következő idényt a megyei bajnokságban kell lejátszania a csapatnak. Az utolsó fordulóban még egy győzelem sem feltétlenül jelentette volna a bent maradást, mert ha a rivális salgótarjániak legyőzik a kisvárdi tartalékcsapatot, akkor megelőzik a miskolci gárdát.

A DVTK II. hozta a kötelezőt, hazai pályán magabiztosa győzelemmel lépte le az egrieket 3:0-ra Balázsi, Szamosi és Sipos góljaival. A sima győzelemhez meg kell említeni, hogy az Eger egy olyan csapattal állt ki, ami tele volt az U17-es korosztály fiataljaival.

Szamosi Tamás edző így nyilatkozott a megnyert meccs után: Egy nagyon tanulságos év ért ma véget, ami a játékosoknak és nekem is sok tapasztalattal szolgált. Ugyanakkor maximálisan teljesítettük az év elején kitűzött célokat, azaz az akadémiánk több labdarúgót adott a DVTK első csapatának, a második csapat pedig meghosszabbította a harmadosztályú tagságát. Külön öröm, hogy néhány játékos a fiatal kora ellenére megérett arra, hogy magasabb osztályban is megmérettessen.

A Salgótarján Kisvárdára ment, és bár a szabolcsiak kétgólos előnyre tettek szert, a nógrádi csapat a meccs végére megtáltosodott, előbb a 83. percben Tarlósi, majd a 89. percben Csuka szerzett gólt, ezzel egalizáltak. Ha a végén, még egy gólt elérnek, akkor ők maradnak bent, ezért kitámadtak, ami meg is bosszulta magát, mert a mérkőzés utolsó pillanataiban a Kisvárda talált egy gólt, és legyőzte az SBTC-t.

A bajnokságot a Putnok nyerte meg, ez már korábban eldőlt, ők jövőre a másodosztályban folytathatják megyénket képviselve az NBI-ből kiesett Mezőkövesd és a Kazincbarcika mellett, mely vasárnap 1-1-et játszott a Budafok ellen, és végül a középmezőnyben, a 10. helyen végzett.

Ehhez azonban a Putnok FC-nek még egy oda-visszavágós osztályozót is kell abszolválnia.

Fotó: DVTK

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek