Évtizedes probléma: kiszorítanák a prostitúciót a Selyemrétről

Megosztás

Bár kijelölték a türelmi zónát évekkel ezelőtt, ennek ellenére a városrészben a probléma továbbra is jelen van, ahogy a lányok is.

Érdemi és hatékony megoldást igyekszik találni a Selyemrét neuralgikus pontjára a városrész önkormányzati képviselője közösen a polgárőrséggel, valamint a Miskolci Önkormányzati Rendészettel. Mint arról korábban lapunk is beszámolt, még 2020-ban nyújtotta be a türelmi zóna létrehozására vonatkozó előterjesztését Badány Lajos alpolgármester, az érintett városrész önkormányzati képviselője, amit a közgyűlés el is fogadott. A zónát lakott területtől távol, a Fonoda utcán jelölték ki. Ez akkor némileg visszaszorította ugyan a prostitúciót a Selyemréten, ám a témázás még mindig az utcán hever: a lányok továbbra is jelen vannak – néha intenzívebben, néha visszafogottabban. 

– Egyre többen utaznak be Miskolcra vidékről, illetve jönnek át ide a környező utcákból. Ezek az alulszocializált emberek érthetően váltják ki a helyi lakosság ellenérzését és keltenek megbotránkozást – vázolta fel a problémát a témában szerdán tartott sajtótájékoztatón Badány Lajos, aki emlékeztetett: jelenleg Magyarországon államilag engedélyezett a prostitúció bizonyos korlátok között, ezért azt az önkormányzat sem tilthatja be. A kijelölt zónán kívül viszont a rendőrség szankcionálhatja a tevékenységet. Mint mondta, szűkös lehetőségei ellenére a rendőrség mindent megtesz azért, hogy orvosolja a problémát. Azonban a jogszabályi háttér rugalmas, nincs valódi visszatartó büntetési tétel, ami elrettentené az elkövetőket, ráadásul rendkívül nehéz a tettenérés is. 

– Ettől függetlenül az elmúlt egy hónapban a lakosság által is érzékelhető, hogy fokozottabb a rendőrségi és rendészeti jelenlét a Selyemréten, számos előállítás történt. Az igazán hatékony megoldást viszont a lakosság önszerveződése hozhatja meg. Azt nem spórolhatjuk meg, hogy a helyi lakosság is aktívan részt vegyen a probléma kezelésében. Kiegészítve a rendőrségi, rendészeti jelenlétet, a problémát együtt tudjuk hatékonyan kezelni – jelentette ki. 

További részletek a Minap.hu cikkében olvashatjuk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek