A prostituáltak jelentik a fő problémát a Selyemréten a Picoló tulaja szerint

Megosztás

Demeter Ákos úgy véli, nem a vendéglátóhely bezárása a megoldás: ő is küzd a buszmegálló környékén kialakult helyzet ellen.

Ahogy arról nemrégiben írtunk, online petíciót indított egy selyemréti lakos, azzal a céllal, hogy bezárása a Bajcsy-Zsilinszky úti Picoló Presszó és Lottózót. Ennek az okaként Ü. Zoltán azt nevezte meg, hogy – érzése szerint – az alapvető biztonság sincs meg a környéken a kocsma működése miatt.

Az ügyben megkeresett minket az említett vendéglátó egység tulaja is, aki árnyalta a helyzetet.

– A szolgáltató soron működik dohánybolt, ABC és cukrászda is. Mindegyik üzlet előtt hasonló kép fogadja az embert, ez pedig olyan dolog, amit nem lehet a tulajdonosokra kenni – számol be Demeter Ákos, aki elmondása szerint több alkalommal kérte a rendőrség segítségét is, de a helyzet nem változott.

Visszatértek a prostituáltak

– A gond nem csak a kéregetőkkel, és a balhés alakokkal van. A prostituáltak és az őket futtató férfiak is megjelentek a környéken és a megállókban. Az örömlányok szolgáltatásai pedig további kétes egyéneket vonzanak a környékre. Őket mi ki sem szolgáljuk, sőt, többször volt, hogy magam mentem ki az utcára, és szóltam nekik, hogy menjenek máshová. Ilyenkor az volt a válasz, hogy a buszra várnak, ezzel pedig nem lehet mit kezdeni – írja le a problémát a presszó tulajdonosa, aki hangsúlyozza, politikától mentesen, rasszista indulatok nélkül alakította ki a véleményét.

Ez a presszó 1984 óta működött minden gond nélkül. Az utóbbi években azonban a helyzet egyre rosszabb, ez pedig a forgalomnak is árt. Egyrészről ezek az alakok zavarják a vendégeimet, szóba elegyednek velük, majd kirabolják őket. Nem csak kocsmaként, hanem lottózóként is működünk, sok az idős ember, akik hozzánk járnak leadni a szelvényeiket, kitölteni egy tippmixet. Régen az emberek csak egy kólára vagy jégkrémre is lejöttek, közben beszélgettek, de sokan például dartsozni jártak hozzánk. Ez a törzsközönség is kezd kikopni, mert félnek. A kerthelyiséget már ki se nyitom. Másfelől egyre nehezebb kiszolgáló személyzetet találni. A pultosaim nem mernek egyedül hazamenni, én szoktam elvinni őket esténként – mondja Demeter Ákos, aki szerint volt, hogy a lakossággal is összefogott, hogy elkergessék a közösségi szabályokat betartani képtelen egyéneket a környékről.

Nincs megoldás

A vállalkozó kedvet azonban hamar lehűtötte a rendőrség, akik – állítás szerint – őket büntették meg. Tapasztalatai szerint nem csak a hivatalos szervek nem tesznek semmit az ügyben, de a rendészet munkatársai is egyre ritkábban látogatják a Selyemrétet. Emellett úgy látja, a Városgazda sem áll a helyzet magaslatán.

– Kamerafelvétellel tudom bizonyítani, hogy mindent megtettem, amit lehetett. A dufartok alatt is felszedtem az otthagyott szemetet, fertőtlenítettem, pedig nem az én dolgom lenne. A játszótereken használt fecskendők vannak állandóan szétszórva, üvegek és szemét. Sokan úgy tanyáznak az utcán, hogy ott van náluk az üveg ital – nem nálam fogyasztanak és részegednek le – emeli ki a Picoló tulajdonosa, aki megkereste az önkormányzatot is, és a választókörzet képviselőjétől ígéretet kapott, hogy partner lesz a probléma megoldásában. Demeter Ákos időközben a petíciót indító Ü. Zoltánnal is felvette a kapcsolatot, és együtt gondolkodnak azon, hogyan lehetne kezelni a mára tarthatatlanná váló helyzetet.

Nem történt intézkedés

Az ügyben megkerestük a rendőrséget is, akiktől a következő tájékoztatást kaptuk:

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei a fent említett területen is folyamatosan jelen vannak. Ha a rendőrök szabálysértést, illetve bűncselekmény elkövetését észlelik, azonnal intézkedést kezdeményeznek. Több hónapra visszatekintve, olyan adattal nem rendelkezünk, amely arra utalna, hogy fenti szórakozóhellyel kapcsolatban rendőri intézkedés történt volna.

A prostitúció egyébként egyre nagyobb problémát jelent az egész megyében. Legutóbb arról írtunk, hogy kiskorú lányok néhány ezer forintért kínálnak szexuális szolgáltatásokat Mezőkövesden, de a rendőrség nem tud ilyen esetről.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek