Megrovást kapott a diákját a hajánál fogva rángató kesznyéteni tanárnő

erőszak

Megosztás

Ítéletet hirdetett a bíróság a diákját bántalmazó fiatal tanárnő ügyében.

Még 2023 áprilisában Kesznyétenen, egy tanárnő a 13 éves diákját az osztályteremben a hajánál fogva rángatta, mert az trágárul beszélt vele. A diák fájdalmában hangosan sikított, miközben a tanár megtépte.

A konfliktus abból született, hogy a diák az óra közben a telefonját használta, és amikor a pedagógus megkérte, hogy adja oda azt neki, először vita, majd verekedés alakult ki, amit az egyik osztálytárs videóra is vett. Az eset után a tanárt a Mezőkövesdi Tankerületi Központ felmentette állásából, és rendőrségi vizsgálat is indult.

Az események után több mint egy évvel hozta meg döntését a bíróság. A tárgyalás során kiderült, hogy a tanulók rendszeresen zaklatták a pedagógusokat, különösen a fiatal tanárnőt. „Emberi méltóságomban rendszeresen megaláztak. (…) Tönkretették egyes dolgaimat. Mindennel dobáltak: ételmaradékkal, papírgalacsinnal, tankönyvvel” – panaszolta.

A bíróság figyelembe vette ezeket a körülményeket, amikor elítélte a pedagógust, és a legenyhébb büntetést, megrovást rótt ki rá – számolt be róla a Tények. A bíróság szerint napi szinten probléma volt, hogy a pedagógusoknak nem adták meg a tiszteletet – indokolta az ítéletet a bíró.

Címlapi fotó: Pixabay

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek