Potom ötezer forintért lehet majd átmenni a sátoraljaújhelyi üveghídon

Megosztás

Egy Facebook-posztból kiderült, mennyiért lehet majd átmenni a Sátoraljaújhelyen épült üveghídon. Nem lesz olcsó.

2024. június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján fogják felavatni ünnepélyes keretek között a Nemzeti Összetartozás Hídját – derül ki a Zempléni Kalandpark Facebook-posztjából, ahonnan azt is megtudjuk, hogy az üveghídra a belépőjegy 5000 forint lesz. A június 4-i zárt körű átadóünnepségen nem mindenki vehet részt, így a legtöbb helyi lakos csak másnap próbálhatja ki a közel 4 milliárd 98 millió forintos támogatásból megvalósult hídon való átkelést.

Azok a sátoraljaújhelyi és sárospataki lakosok, akik lakcímkártyájukkal tudják igazolni, hogy odavalósiak, az ünnepség másnapján ingyen kipróbálhatják a hidat, de mindenki másnak belépőt kell váltania majd, aminek az ára 5000 forint lesz.

A nem helyiek június 6-tól látogathatják a hidat, míg a sátoraljaújhelyi és sárospataki lakosok 20% kedvezménnyel, azaz 4000 forintért látogathatják a látványosságot, a Vár látogatóközpont pénztárában tudják a kedvezményt érvényesíteni a lakcímkártyájuk felmutatásával. A hídon egyszerre maximum 300 fő tartózkodhat, a nyitvatartási idő megegyezik majd a Zemplén Kalandparkéval, azaz 10:00 és 19:00-ig között látogatható.

A 80 méter magas és 700 méter hosszú üveg-függőhidat világrekordnak szánták 2021-ben, de azóta a csehek felépítették a Sky Bridge 721-et, amely 120 centi széles és 721 méter hosszú, így megelőzték a Nemzeti Összetartozás Hídját.

A helyi polgármester korábban elmondta, hogy évente nagyjából félmillió vendégre számítanak, de a beruházás nem minden sátoraljaújhelyi lakos tetszését nyerte el. A Szárhegy, Májuskút, Szőlő és más utcák közel harminc lakója perközösséget alakított, mert szerintük a hatóságok figyelmen kívül hagyták, hogy a híd egy házakkal teli völgy fölé épül, ráadásul a terület egy része Natura 2000 természetvédelmi programmal védett. A közigazgatási bíróság azonban elutasította a lakók keresetét, azzal az indokkal, hogy a többségi települési érdek elsőbbséget élvez az ő kisebbségi álláspontjukkal szemben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek