Hegedűs D. Géza nagy sikerű előadást tartott a Tudomány és Technika Házában

Megosztás

Újra beleléphetünk a történelem spiráljába, ha nem vesszük észre, mi történik körülöttünk – szólt a színészóriás Hegedűs D. Géza előadása a Tudomány és Technika Házának évadzáró, különlegesnek számító színházi előadásán. Az új kezdeményezésként megvalósult programok beváltak Miskolcon, hiszen a teltházas színházi előadásokat, beszélgetéseket örömmel fogadta a közönség.

Tegnap este Hegedűs D. Géza az előadást követően közvetlen speech-re vállalkozott közönségével. Megtudhattuk, hogy nyolc éve játssza már el ezt a monodrámát, összesen 114 előadásban adta elő, emlékezetből, élőszóban a nemrégiben előkerült Márai Sándor írta naplót. A „Hallgatni akartam” című örökbecsű darabot B. Török Fruzsina és Radnóti Zsuzsa állította színre Marton László rendezésében.

Az író a polgári öntudat fontosságát hangsúlyozza, amely fontos lenne annak elkerüléséhez, hogy a történelem spirálisan ismétlődő folyamatában elkerülhessük a jobboldali fasizmus újraéledését. A polgári öntudat csak akkor lehet segítségünkre, ha nem válik a hatalomra éhes csoportok öncélú játékszerévé. Mindenki a saját területén tehet annak érdekében, hogy elkerüljük a pusztító idők visszatérését. Egy figyelmeztetést adott a hazai színészek között óriásnak számító Hegedűs D. Géza a kortárs közönség számára a Márai Sándor naplójából készült „Hallgatni akartam” című előadásával.

M. Vadas Zsuzsa

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek