Bazin Levente: A körzetemben bőven akadt munka az elmúlt években

Megosztás

A választásokhoz közeledve igyekszünk minél több képviselőt és képviselőjelöltet bemutatni olvasóinknak, hogy a megfelelő információk birtokában hozhassák meg a döntést arról, hogy kit tisztelnek meg szavazatukkal június 9-én.

Bazin Levente 5 évvel ezelőtt kifejezetten fiatalon lett a Bulgárföld-Pereces városrész önkormányzati képviselője. Szoros versenyben tudta megnyerni a választókerületet, hiszen itt nemcsak a Fidesz, de a Mi Hazánk jelöltje is számottevő támogatottsággal rendelkezik.

Hogyan élte meg az előző kampányt és hogyan indult a ciklus?

A 2019-es volt az első választás, ahol jelöltként indultam. Ugyan Perecesen születtem és azóta is ott élek családommal, öt évvel ezelőtt azért sokaknak be kellett mutatkoznom, hiszen sokan még nem ismertek. Tele voltam ambícióval és lelkesen, számos tervvel indultam, hogy képviselhessem az itt élőket. Végül az a megtiszteltetés ért, hogy elnyertem a választók bizalmát – amit ezúton is köszönök –  így az elmúlt öt évben én képviselhettem a Bulgárföld-Pereces városrészt. Bízom benne, hogy ezt a bizalmat a munkámmal sikerült meghálálnom.

A képviselői munka egyszerre volt megtisztelő, hiszen a város egyik legszebb zöldövezeti részét bízták rám a választók és egyszerre volt hatalmas kihívás is, mert az elmúlt évtizedben ez a körzet mostohagyereknek számított. Keves fejlesztés valósult meg korábban, így bőven volt munka és számtalan dolgot kellett rendbe tenni.

Az elmúlt öt év sok nehézséget okozott világszerte, mit tapasztalt ebből ön, mint önkormányzati képviselő?

A világban tapasztalható nehézségek az önkormányzatokat is súlyosan érintették. Erőn felül kellett dolgoznom, mert soha ilyen nehéz öt év nem jutott még önkormányzati képviselőnek, soha ilyen nehéz öt év nem jutott még egy városvezetésnek sem. A folyamatos kormányzati elvonások ellenére nemcsak talpon maradt a város, de fejlődött is.

Az elvonások mellett meg kell említeni, hogy világjárvánnyal indul a ciklus, több hónapig tartó lezárásokkal, teljes bizonytalansággal. Mikor végre fellélegezhettünk volna, akkor jött a drasztikus energia-áremelés, ami jelentősen sújtotta városunkat it. A nehézségek ellenére mindent megtettem azért, hogy Pereces és a Bulgárföld fejlődni tudjon és bepótoljuk az elmúlt évtized elmaradt fejlesztéseit. Bőven van még munka így is, de folytatni fogom!

Milyen fejlesztéseket és eredményeket sikerült elérni az elmúlt öt évben?

Számos fejlesztést sikerült megvalósítani az elmúlt években, rendszeressé vált a zúzalékos és szilárd útburkolatú utak javítása. Három kilométer hosszan négy utcában építettünk csapadékvízelvezető rendszert, emellett közösségi összefogással új út épült az Almás utcában parkolókkal, továbbá a Cséti Ottó utca első felében.
Összesen 12 utat aszfaltoztunk újra, például az Aknász, Hegedű, Faller Jenő – Lauday János, Csehov, Finkey József -Cséti Ottó, Honszerző utcákat. Sikerült  négy buszmegállót felújítani: Szarkahegy, Pünkösdhegy, Kis-Erenyő, Nagy-Erenyő buszmegállókat.
A gyalogosközlekedés biztpnsága érdekében is zajlanak fejlesztések, jelenleg is összesen kilenc helyszínen javítunk vagy építünk járdát.

A Bulgárföldön 20 darab új parkolóhely kialakításával sikerült enyhíteni a parkolási nehézségeket.

Emellett teljesen  megújult a MIÓVI Stadion Sport Tagóvodája. Az óvoda kiszolgáló helyiségekkel, csoportszobával és tornateremmel bővült. Új játszóeszközöket is sikerült beszerezni, a napelemeknek köszönhetően pedig zéró emisszióssá vált az épület.
A MIÓVI Vadász Úti Tagóvodájának is tetejét is sikerült kicseréltetni.

Miskolc büszke értékeire: a 200 éves színházra, a 60 éves szimfonikusokra, a 40 éves állatkertre és büszkék lehetünk bányász hagyományaink ápolására is. Nagyszabású bányásznapokat szerveztem, 113 éves Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekari koncertek, perecesi rock fesztivált rendeztünk, valamint perecesi városnéző sétát szerveztem.

Nagysikerű jótékonysági koncerteket szerveztem a perecesi templom fenntartásáért. Ezen kívül folyamatosan fejlesztjük a perecesi, immáron Szent Borbála temetőt. Megújult a bányászok emlékéül állított kopjafa, a közkereszt, az elhanyagolt fa ravatalózó és a töredezett . betonburkolat helyén új faszerkezet és térkő teszi méltóbbá a helyszínt.

A közbiztonság mindig fontos és aktuális kérdés, ezért a a választókörzetemben működő polgárőrségek támogatását megemeltem és állandó gyalogos járőrpáros vigyáz a rendre Bulgárföldön, Perecesen és a hatos autóbuszon.

A környezetünk védelmi is kiemelten fontos számomra. A Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület szervezésében számos alkalommal, összesen több száz köbméter hulladéktól tisztítottuk meg Pereces környékét, a Bükköt. Megkezdődtek a fasor-rekonstrukciók a Tátra, Torontáli és Fazola Henrik utcákban, valamint a virágültetés a Vilma- forrásnál és ismét muskátlik virágoznak az oszlopokon összesen több száz honos fát ültettünk el a választókörzetemben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek