Az év múzeuma lett a miskolci Herman Ottó Múzeum

Megosztás

2000 után ismét elhódította a miskolci intézmény Az Év Múzeuma címet, amit május 25-én a Múzeumok Majálisán, a Magyar Nemzeti Múzeumban adtak át.

Az Év Múzeuma díjat a Pulszky Társaság alapította 1996-ban, célja a kiemelkedő eredményeket felmutató muzeális intézmények elismerése. A díjat olyan intézmények nyerhetik el, amelyek stratégiai fejlesztésekkel és kiegyensúlyozott fejlődéssel értek el sikereket a múzeumi tevékenység minden területén.

A 2024-es díjat a „nagy múzeumok” kategóriában a Herman Ottó Múzeum kapta, kiemelkedő infrastrukturális, szervezeti és tudományos munkájáért, valamint közösségi programjaiért.

Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések történtek2 a 125. évfordulóját ünneplő Herman Ottó Múzeumban. A Miskolc Érted Fejlődik program részeként az intézmény Tímármalom utcai épületében idén januárban megnyitották a Régészeti Látványtárat, amely egyedi kiállításával és múzeumpedagógiai foglalkozásaival számos látogatót vonz.

A Herman Ottó Múzeum utoljára 2000-ben részesült abban az elismerésben, hogy Az Év Múzeumának választották.

A „kis múzeumok” kategóriában a Soproni Múzeum nyert, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíját pedig a Kiskun Múzeum nyerte a digitális technológiák kiállítási felhasználásában elért eredményeiért. A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény kapta a solymári identitás és kultúra megismertetéséért.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek