“Nagyváros akkor kap majd fejlesztésre pénzt, ha beengedi a területére az akkumulátorgyárakat”

Megosztás

Cseléné Figula Edina kifejezte felháborodását a jelenlegi, zsarolásra épülő és teljesen átgondolatlan kormányzati módszerek miatt. Szükség van akkumulátorgyártásra, de egyáltalán nem így, mert a jelenlegi eljárások a saját és gyermekeink egészségét nagymértékben veszélyeztetik. A kormány pedig csak diktál és zsarol.

Cseléné Figula Edina hosszú írásban elemezte a jelenlegi akkugyártási helyzettel kapcsolatos aggodalmait. Nincs vele egyedül, emlékezzünk csak, ahogyan a hatalmas felháborodás és ellenállás hatására a Fidesz által Alsózsolcára telepíteni kívánt akkufeldolgozó üzemet sikerült visszavonulásra bírni. Kérdés, vajon csak ideiglenesen?

“AKKUGYÁRAK. AKKOR ÉS CSAKIS AKKOR!

Addig viszont senki nem veszélyeztetheti a magyar ember egészségét, életét. Megosztanám a saját véleményem az akkumulátor gyárakkal kapcsolatban. Egy dolog biztos és vitathatatlan:szükség van akkumulátorokra. Ebből kővetkezik, hogy mivel nem terem a fán, így le kell gyártani.

Nem csak az autó megy akksival. Épp a kezemben is tartok egyet. A fiam távirányítós kisautójában is van. A lányom órájában, ami jelez Neki, ha keresem. A szaki csavarbehúzójában amivel ősszerakta nekem a komódot. Ezeket le kell gyártani, majd tárolni kell, majd hulladékként kell kezelni. A fejlődés útja, ha hazánk is résztvesz ebben a folyamatban.

❗️ Csakhogy. Mindaddig, amíg a gyártás, tárolás és hulladékkezelés módja nem kidolgozott, biztonságos és ellenőrzött, amíg csak az ebből befolyó és zsebekbe vándorló Forint/Euro/Dollár a fontos, addig nem fejlődést hoz az országnak, hanem népírtást.

Magyarországnak termőföldje van. Nagy vízbázisa felszín alatt és felett. Vannak nekünk világhíres egyetemeink, nagyhírű oktatókkal, professzorokkal, kutatókkal. Őseink nem találomra telepedtek le a Kárpátok ölelő karjába, a két folyó mentén. Ezeket az értékeket elveszíteni nem hagyhatjuk! A jelenlegi akkugyárak pedig a földjeinket, a vizeinket, az egészségünket veszélyeztetik. Látjuk a példákban. Látjuk a tanulmányokban.

Megértettük, hogy Európa közepén, a fennmaradáshoz szükséges az innovatív technológiák bevezetése. De akkor és csakis akkor engedjük, ha Magyarország mindenkori kormánya részt vesz a folyamatokban. Elsősorban a tervezésben. A gyár minden egységének olyan biztonságosan kell működnie, ami nem veszélyezteti a magyar emberek egészségét, életét. Vonja be az egyetemeket, szakembereket egy fejlesztő, tervező programba, ami alapján úgy tudunk majd szerződni, hogy mi diktálhatjuk a feltételek.

Nem szeméttelepe vagyunk Európának hanem az éléskamrája. Ezt soha, semmilyen fejlődés és innováció nem veheti el tőlünk. Nem adjuk a vizeinket. Akkor és csak akkor jöhet akkugyár, ha már megoldott a vízfelhasználás csökkentése.

Abba kell elsősorban pénzt és energiát fektetni, hogy ezek a feltételek teljesülhessenek. Majd az ellenőrzés minősége és mennyisége is legyen professzionális, nem pedig pénz függő. A befolyó nyereség érdekében, elhallgatnak dolgokat az ellenőrzésnél.

Nem hagyjuk! Nem az akkugyár ellen vagyok, de a jelenlegi módszer, ahogy ezt a kormány kezeli, a gyermekeim jövőjét veszélyezteti. ‼️Az a zárt ajtók mögül szivárgó hír pedig, hogy nagyváros akkor kap majd fejlesztésre, útépítésre, bővülésre pénzt, ha beengedi a területére ezeket a gyárakat, az mindennek az alja. (Ez a felháborító, nem a roncsautó)

A város vezetőjének az a feladata, hogy megvédje a város lakosságát, ha kell a kormánytól is. (Megj: vagy a kormánypárti képviselőktől, mivel éppen Csöbör Katalin volt az, aki Alsózsolcára tárt karokkal várta volna a veszélyes anyagokkal dolgozó akkuüzemet, a vízbázis közepére…)

Nekem az a feladatom, hogy az ipari park mellett lévő körzetemet képviseljem. És nem hagyom, hogy a jelenlegi, veszélyes és kidolgozatlan technológiával működő akkumulátor gyár be tegye a lábát az ipari parkba, még akkor sem, ha ezért nem lehet utat fejleszteni. A kormány fordítva ül a lovon. Nem gyár jön, hanem a kormánynak kell menni. Mert elzavarjuk őket gyárastól!

A Magyar ember nem hülye! Még ha 14 éve ezt is akarják velünk elhitetni. Szükség van akkumulátor gyártásra, de a feltételeket nekünk kell megalkotni. AKKOR ÉS CSAKIS AKKOR!” – fogalmazott erről a fontos ügyről Cseléné Figula Edina.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek