Különös: Sárospatakon Fidesz-közeli vállalkozók indulnak a fideszes polgármesterrel szemben?

Megosztás

Jól látható fideszes belháború kezd kialakulni a kormánypárton belül a BAZ megyei városban. Létezik olyan, hogy a Fidesz–KDNP ellen elindul a saját gazdasági bizalmi köre? És olyan, hogy a sárospataki Fidesz ellen egy szintén jobbos, de inkább a közeli Sátoraljaújhelyhez kötődő kör próbál szerencsét? 

Vajon minek köszönhető ez a szembenállás?

Meglepően hangzik, de május 21-én Aros János, Sárospatak fideszes polgármestere egy egészen megdöbbentő Facebook-bejegyzésben mégis erre utalt. A részleteket a Telex.hu szedte össze. A polgármester ebben a posztban arról számolt be, hogy május végén egy érdekes kampánykiadványt talált a postaládájában:

„Színvonalas kiadvány, látszik hogy valaki nagyon sok pénzt fektetett bele, vajon ki lehetett??”

A részleteket a Telex.hu szedte össze. A polgármester a posztban nem nevezi meg a kihívóit – bár a csatolt képen látszik, kikről van szó –, de a következőket írja róluk hosszú bejegyzésében:

  • a polgármesterjelöltjük nem sárospataki, hanem makkoshotykai lakos;
  • a listán szinte minden jelöltnek van valamilyen sátoraljaújhelyi kötődése;
  • hárman pedig közülük a sátoraljaújhelyi ZÉG Kft. alkalmazottai.

„Igaz lenne hogy valakik a termálvizünket akarják megszerezni? Valaki itt is fenntarthatatlan, erdő nélküli lombkorona sétányt szeretne építeni?” – teszi fel a kérdést a polgármester, majd így folytatja: „Most komolyan, egy Sátoraljaújhelyi Kft. akarja irányítani a Kultúra Magyar városát?? Tényleg akarjuk ezt a változást ?”

A június 9-i önkormányzati választáson hivatalosan három jelölt indul a 10 ezres lélekszámú, váráról, neves iskoláiról ismert Sárospatakon: Aros János (Fidesz–KDNP), Berger Zsolt (Patakért), Farkas Szabolcs (független). A polgármester által posztolt kampányszórólap ez utóbbi jelölthöz és csapatához tartozott.

A nyolc sárospataki egyéni választókerületben 4-6 jelölt indul, mindegyikben van fideszes jelölt, Patakért-jelölt, HK SE-jelölt, de indulnak Mi Hazánk-jelöltek és itt-ott további független indulók.

A harcművészek polgármesterjelöltje, Farkas Szabolcs, a céginformációs adatok szerint Sátoraljaújhely és Sárospatak legsikeresebb építőipari cégénél, a ZÉG (Zempléni Építőipari és Gépészeti) Kft.-nél vezető (aláíró),

ugyan a kampányanyagok megfogalmazásából azt lehet kiolvasni, mintha újabb váltást tervezne a polgármesteri poszt reményében. A társaság az elmúlt öt évben 12 közbeszerzést nyert el, elsősorban Sátoraljaújhelyen, kisebb részt Cigándon, de Sárospatakon is.

Meglepő volt, hogy még a helyi polgármesterhez, vagyis fogalmazzunk úgy, hogy a Fideszhez kötődő forrásunk is arra panaszkodott, hogy a HK SE jelöltjeinek sokkal több forrásuk van a kampányra, mint a Fidesznek, ami sok plakátot és színes brosúrákat takar. Berger Zsolt szerint

Aros mögött ott a Fidesz pénze és kampánygépezete, Farkas Szabolcs mögött pedig a fideszes vállalkozók,

a Patakért viszont a tagok és szimpatizánsok által összeadott pénzből és adományokból kampányol, „ezért nincs is tele a város a plakátjainkkal”. További részletek a Telex.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek