Kieshet a Diósgyőr a megyei ligába, bajnok lett a Putnok

gól

Megosztás

A DVTK tartalék csapata az NB III Észak-keleti csoportjában hétvégén kikapott a Cigánd SE-től, ezzel az utolsó fordulóra nagyon nehéz helyzetbe került.

A Diósgyőr II – avagy a DVTK tartalék csapata – vasárnap Cigándon szenvedett 2:1-es vereséget. Bár a gárda a 21. percben Szamosi Ádám góljával vezetést szerzett, rá egy percre Kőrizs egalizált. Zrnic 40. percben történt kiállítása nehéz helyzetbe hozta a diósgyőrieket, akik tíz emberrel is állták a sarat a második félidőben, ám a hosszabbítás perceiben Honchar bevette a DVTK II kapuját, ezzel a Cigánd behúzta a mérkőzést.

Ám a cigándiak már így sem érik utol a Putnok FC-t, akik a Gyöngyös legyőzésével biztosan bajnokok.

Szamosi Tamás edző így nyilatkozott a meccset követően:

Mérkőzések óta saját magunkat nyírjuk ki a felesleges kiállításokkal. Ezt a szó legszorosabb értelmében kell érteni. Most is ez történt. Tíz emberrel is stabilan játszottunk, sajnálom, hogy ez nem párosult eredménnyel. Most már nem a saját kezünkben van a sorsunk.

Mivel a Salgótarján 4-1-re legyőzte a már biztosan kieső REAC csapatát, így beelőzte a miskolci gárdát. A többi  rivális, a kiesés elől menekülő futballklub, a Sényő és a Tiszafüred is 2:1-re nyert, így ellépett a kettes számú miskolci csapattól, nekik már biztos a bennmaradásuk.

Ezzel az utolsó fordulóra a 14. helyre csúszott vissza a DVTK II, ami azt jelenti, hogy a megyei bajnokság várhat jövőre a csapatra.

Kivéve, ha az utolsó fordulóban legyőzik a 9. helyen álló Eger gárdáját és a 13. helyen álló SBTC, melynek két pontos előnye van, nem szerez pontot a dobogó harmadik fokán álló Kisvárda II ellen.

A BAZ megyei bajnokságot két fordulóval a vége előtt a Mezőkeresztest szombaton 3-0 legyőző Ózd-Sajóvölgye vezeti 17 ponttal, már biztosan bajnokok.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek