Leütött, majd kirabolt egy idős nőt – hosszú évekre elítélték

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki Miskolcon az utcán közlekedő időskorú nőt hátulról leütötte, majd megpróbálta elvenni tőle aranygyűrűjét és karóráját.

Az eset 2023 júniusában történt, a gyalogosan közlekedő, nehezen mozgó idős sértett nő mögé lépett az elkövető és őt hátulról fejen ütötte. A sértett az ütés erejétől az út melletti árokba esett, a vádlott ekkor azt kiabálta neki, hogy „most megdöglesz”.
A földön fekvő nőt a terhelt többször megütötte, a fülébe harapott, majd megpróbálta lehúzni az ujjáról a 100.000 Ft értékű drágakővel díszített aranygyűrűjét. Azonban ez, és a karórájának az elvétele sem sikerült, ezért a vászontáskáját vette magához, amiben pénztárca, esernyő és csokoládé volt, összesen mintegy 8.000 Ft értékben.
A vádlott cselekményét a környezetben tartózkodók észlelték és távozásakor üldözőbe vették, ezért a vádlott a szatyrot menekülése közben eldobta.
A vádlotti bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló fülsérülést szenvedett el.

A bíróság a terheltet rablás bűntettének minősített esete és súlyos testi sértés bűntette miatt 6 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a kár megtérültét, a vádlott beismerését és kiskorú gyermekes családos voltát, míg súlyosító körülményként a vádlott előéletét és a bűncselekmény gátlástalan, útonálló jellegét.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott felmentés érdekében fellebbezést jelentett be.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek