A másik Orbán is Miskolcon kampányolt

Tóth-Szántai József és Orbán Balázs

Megosztás

Miskolcon, a Mathias Corvinus Collegium helyi központjában járt Orbán Balázs államtitkár, a miniszterelnök politikai igazgatója, hogy előadást tartson Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája című könyvének bemutatóján, ami egyértelműen egy kampányesemény volt a kormánypárti közönség aktivizálása céljából.

A kormányközeli tudásközpontban a könyvbemutató kampánycélokat is szolgált, mert Tóth-Szántai Józseffel, a Fidesz által támogatott miskolci polgármesterjelölttel beszélgetett Orbán Balázs. Tóth-Szántai másnap posztolt is erről Facebook-oldalán ezzel a szöveggel:

„A huszárvágáshoz hasonló bravúros, a város sorsát fordító lépésre lenne szüksége Miskolcnak annak érdekében, hogy megkezdje a felzárkózást.”

Orbán Balázs új könyve, azt igyekszik bemutatni, hogy Magyarország a jelenlegi nehéz helyzet, a szomszéd országban zajló háború és a háborús készülődés ellenére is nagy dolgokra képes. Orbán Balázs szerint a jövő magyar politikáját a múlt nagy politikusaitól lehet eltanulni, és szükség van egy „matériára”, amely leírja, mit és miért csinál a kormány. Ezért döntött úgy, hogy minden politikai ciklusban ír egy könyvet.

Tóth-Szántai József és Orbán Balázs

A Huszárvágás cím a huszárok speciális harci modorára utal, amely egy váratlan, bravúros, a csata állásán fordító, meglepő mozdulatsor. Orbán Balázs szerint a könyv társadalomtudományi és geopolitikai szakkönyv, melyben a konnektivitás izgalmas megközelítését és lehetőségét kívánta bemutatni a világnak. A szerző úgy véli, hogy az „unipoláris, neoliberális ideológián alapuló világrend” véget ért, és helyette egy olyan „szuverenista világrend” van kialakulóban, amelyben azok az országok lesznek sikeresek, amelyek szuverén politikát folytatnak. Az államtitkár szerint Magyarországnak van ilyen terve és stratégiája is arra, hogyan válhat térségének kulcsállamává ebben az új világrendben.

A könyv bemutatja, hogy a magyar stratégia hogyan teremthet munkahelyeket, emelheti az általános bérszínvonalat, és fejlesztheti az infrastruktúrát – igaz, ennek a jeleit egyáltalán nem tapasztalja a magyar lakosság, sőt épp az ellenkezőjét. Ezért is igyekszik a kormány elterelni erről a figyelmet és háborús veszéllyel riogatja a lakosságot, ebbe a vonulatba pompásan beleillik Orbán Balázs könyve, illetve az elhangzott beszélgetés is, mely azt hangsúlyozta, hogy a legnagyobb veszélyt Magyarország kulcsállami szerepére a háború jelenti, ezért a béke és stabilitás biztosítása kulcsfontosságú.

Orbán Balázs természetesen a június 9-i választásokról is szólt, kiemelve, hogy ez „a békepárti politikát folytató magyar kormány mögötti kiállás és azt a politikát megerősítő szavazás”; de ezt már tudjuk a Fidesz plakátjairól is.

Tóth-Szántai József és Orbán Balázs

Az MCC-ben nem ez az első kampányrendezvény az utóbbi időben, nemrég a KDNP színeit erősítő Molnár Péter beszélgetett Böjte Csabával, sokak felháborodását kiváltva.

Fotók: Tóth-Szántai József Facebook-oldala

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek