Egy bajba került állatot kerestek Miskolcon, de egy elveszett kutyát találtak meg helyette

Megosztás

Lehoczki László, a miskolci Spider Mentőcsoport vezetője, Miskolc díszpolgára. A Nép Pártján Mozgalom miskolci polgármesterjelöltje a Facebookon számolt be egy kutya megtalálásáról.

Lehoczki eredetileg azért vonult ki a Pereces – Nagyerenyő környékére, mert többen jelezték felé, hogy panaszos állatsírást hallanak. Azt gondolták, egy bajba jutott állat, valószínűleg egy kutya lehet a hang forrása. Többen is keresni kezdték a kutyát, környékbeliek is beszálltak, de nem találták.

Időközben arra jutottak a korábbi hangfelvételek alapján, hogy nem is kutyától származhat a hang, hanem valamilyen kérődző állattól, ezt a Vadaspark korábbi vezetője is így gondolja. Az alatt a több órás időszak alatt, amíg zajlott a kutatás, az állat csendben volt. A környékbeli vadásztársaságnak is jelezték, hogy figyeljenek jobban és erre kérik a terület környékén lakókat is, hogy rögzítsék a hangot, ha hallják, illetve minden hasznos információt adjanak át, hogy a rejtélyt megoldják.

Hogy mégsem volt hiábavaló a munka, azt bizonyítja, hogy a keresésbe bekapcsolódott egy család is, mely azt remélte, esetleg a néhány napja eltűnt németjuhászuktól – németjuhász volt a híres Mancs is – származhat a hang. Az összehangolt munkának meg is lett az eredménye, a kutyát szerencsésen megtalálták.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek