Elektromos meghibásodás okozott tüzet Miskolcon

Megosztás

Elektromos meghibásodás miatt keletkezhetett tűz egy családi házban szombat este Miskolc külterületén, a Nagy király dűlőn – erről a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatott.

A város hivatásos tűzoltói egy gépjárműfecskendővel vonultak a tűzesethez, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat és átvizsgálták az épületet. A tűz az egyik szobában keletkezett, ahonnan átterjedt a tetőszerkezetre is. Az eset során senki sem sérült meg, azonban a kétszáz négyzetméteres ház lakhatatlanná vált.

A lakóingatlanokat érintő tűzesetek sokszor az elektromos árammal hozhatóak összefüggésbe. Az elavult, túlterhelt elektromos hálózatok megnövelik az ilyen jellegű tűzesetek kockázatát. Lakásfelújítás során javasolt az elektromos hálózat korszerűsítése is. A használaton kívüli elektromos eszközöket, háztartási gépeket, hosszabbítókat válasszuk le a hálózatról, és lehetőség szerint használjunk füstérzékelőt az otthonunkban! Egy kis odafigyeléssel is nagyobb biztonságban élhetünk!

Április végén a Magashegyen történt egy este alatt két tűzeset is. A furcsa esetről mi is beszámoltunk korábban, erről itt olvashat részletesen.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek