Átadták az Avason az új pumpapályát

Megosztás

A fiatalok egyre gyakrabban az extrém sportok felé fordulnak, Miskolcon pedig megépült az ország második legnagyobb pumpapályája, amit csütörtökön át is adtak.

Kerékpárral, gördeszkával, rollerrel és görkorcsolyával is használható az az új pumptrack pálya, amely az Avastetői sportpálya mellett épült. A munkaterületet még tavaly adták át a kivitelezőnek. A pályát aszfaltréteg borítja, és egy bő hetven méter hosszú és közel harminc méter széles területen alakították ki.

Az összességében kétszáztizenhét méter hosszú aszfaltcsíkot hetvennégy millió forintból építették, melyből az Aktív Magyarország Program révén az állam harmincöt milliót állt, a többit a miskolci önkormányzat fedezte. A projekt – az elmúlt években kiépült kerékpárutakon és kerékpáros szervizpontokon túl – kifejezetten illeszkedni látszik a városvezetés azon céltűzésébe, hogy egy zöldebb, élhetőbb, egészségesebb város legyen Miskolc. 

A “pumpapálya” egy olyan körpálya, amit kanyarok, hullámok színesítenek, ezáltal egyszerre nyújt különleges, mégis biztonságos élményt a kerékpárosoknak, vagy éppen a gördeszkásoknak, görkorisoknak, rollereseknek. Pedálozás helyett a testsúly áthelyezésével – „pumpálással” – tudjuk hajtani magunkat. Formájának köszönhetően élvezetes, ugyanakkor biztonságos kikapcsolódási lehetőség. Természetesen a bukósisak használata kötelező. (Forrás: Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek