Jön a Tour de Hongrie Borsodba és Zemplénbe, lezárások várhatók

Tour de Hongrie 2024 - a kerékpáros szobra

Megosztás

Május 9-én és 10-én a magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie második és harmadik etapja megyénkbe érkezik, ami nemcsak azt jelenti, hogy kerékpárosok lepik el Tokaj és Kazincbarcika környékét, de a közlekedésben is változások várhatók.

A nyitó Karcag-Hajdúszoboszló szakasz után csütörtökön Tokaj és Kazincbarcika közt teker 162 kilométert a népes nemzetközi mezőny. A rajt 12:40-kor lesz a Fesztiválkatlannál, két komolyabb emelkedőn és dombos terepen, 1000 méternyi szintemelkedéssel tekernek a bringások Kazincbarcika felé, ahol az Építők útján lesz a befutó 16:30 körül.

Utoljára 2022-ben járt Tokajban a Tour de Hongrie, és 30 év után ismét rajtpont lehet a város.

Másnap, pénteken Kazincbarcikáról mennek tovább a kerekesek Gyöngyös-Kékestetőre, ez egy 183 kilométeres etap. 11:45-kor startol a mezőny a barcikai városházától, majd Egert érintve a Mátra lábától felmennek Mátraházára, ahol köröznek egyet az országúti bringások, mielőtt nekikezdenek a csúcstámadásnak. A királyetapnak 2700 méter a szintemelkedése, 16:30 körül várható a beérkezés hazánk legmagasabb pontjára.

Ez már a tizenkettedik alkalom, hogy Kazincbarcika is része a legrangosabb hazai kerékpáros versenynek, és az ötödik olyan, amikor Kazincbarcika cél- és rajtpont is. Idén ráadásul Szőke Gábor Miklós gigantikus alkotását, a hatalmas kerékpárversenyző szobrát is elhelyezik a városban, ennek már hétfőn nekikezdtek. A hivatalos szoboravatás a rajt előtt lesz 9:50-kor az Attila út – Hadak úti körforgalomnál.

A közlekedési korlátozások, illetve lezárások az alábbi képen láthatók.

Tokaji forgalomkorlátozások 2024. május 9-én

A részletes versenytérkép alább látható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek