Későn észlelte a ladikot, halálos balesetet okozott a tiszai hajós

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 72 éves férfi ellen vízi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt. A férfi 2021. szeptember elején egy kisgéphajóval haladva későn észlelte a keresztbe fordult ladikot, és összeütköztek. A vízbe estek, és a ladik egyik utasa a part felé úszott, azonban nem tudta kimenteni magát és megfulladt.

A vádirat szerint a vádlott 2021. szeptember elején, délután a Tiszán közlekedett egy kisgéphajóval Tiszalök környékén úgy, hogy egy ismerőse által vezetett másik kisgéphajót követett és közöttük több mint 100 méter távolság volt. A férfival még egy nő utazott. Ugyanebben az időben a sértett férfi és barátja, egy motorral ellátott, fából készült ladikkal horgászni készültek.

Amikor a vádlott által követett kisgéphajó elhaladt a közelükben, az okozott hullámzás ellensúlyozása érdekében a sértett evezővel a ladikot a folyón keresztbe fordította. A vádlott ekkor érkezett oda, és a fák árnyékából kikerülve a nap a szemébe sütött, így későn észlelte a keresztbe fordult ladikot, amellyel összeütközött.

Az ütközés következtében mindenki a vízbe esett, azonban bele tudtak kapaszkodni az előzőleg elsüllyedt, de felúszóképes maradt ladikba. A sértett viszont a part felé úszott, azonban nem tudta kimenteni magát, halálát vízbe fúlás okozta.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – büntetővégzésben – felfüggesztett fogházbüntetést és vízi járművek vezetésétől eltiltást indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek