Ózd egykori sportolója életét vesztette az ukrán fronton

Megosztás

Elhunyt az ukrán fronton egy kétszeres Európa-bajnok súlyemelő, aki pár évvel ezelőtt még egy ózdi sportklub hírnevét öregbítette. Oleksandr Pielieshenko csupán harmincéves volt.

A pályafutását egy doppingolás miatt kiszabott nyolcéves eltiltás miatt 2018-ban befejező sportoló az oroszok 2022-es ukrajnai inváziójának első napjaiban csatlakozott a fegyveres erőkhöz. Május 5-én, 30 évesen a fronton érte a halál.

„Isten Veled Sanyi! Az orosz-ukrán háborúban, 30 évesen veszítette életét Oleksandr Pielieshenko, a riói olimpia 85 kilós 4. helyezettje, kétszeres Európa-bajnok (2016 Forde, 2017 Split) ukrán súlyemelő, aki 2017-ben és 2018-ban, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club versenyzője is volt, csapatbajnoki részvételünket segítette. Hazájáért halt egykori csapattársunk, mindenkor példa lesz számunkra, emlékét közösen vívott küzdelmeink, és mindnyájunk szíve őrzi! Béke poraidra!” – így búcsúzik a sportolótól közösségi oldalán Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzője.

Guardian szerint a súlyemelő az első olimpikon, aki meghalt az ukrajnai háborúban, ugyanakkor mintegy 450 profi ukrán sportoló vesztette már életét a harcok során.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek