Újabb milliárdos beruházás valósul meg Miskolcon

Megosztás

Összesen 3.4 milliárdos beruházás valósít meg az Evosoft Miskolcon és Budapesten. A magyar állam összesen 682 millió forinttal támogatja a beruházás megvalósítását és Miskolcon összesen 18 új munkahely jön majd létre.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Evosoft beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a német szoftverfejlesztő vállalat új kutatás-fejlesztési projektjének célja a gyártóegységek telepítésének hatékonyabbá tétele. A beruházás értéke 3,4 milliárd forint, ehhez az állam 682 millió forint támogatást biztosít, így segítve elő 75 új, magas képzettséget igénylő munkahely létrehozását, Budapesten 57-et, Miskolcon 18-at.

Szijjártó Péter leszögezte: a Siemens csoporthoz tartozó cégnek a térségben is több helyen vannak kutatás-fejlesztési bázisai, így nagyon erős versenyben tudta hazánk elnyerni a beruházást, ami ismét bizonyítja a magyar munkaerő versenyképességét a legmagasabb hozzáadott értékű tevékenységek terén is. 

“A magyar kormány továbbra is a lehető legszélesebb körű együttműködésre törekszik önökkel annak érdekében, hogy a Siemens vállalatcsoport döntéshozói számára legyen világos az, hogy az ilyen típusú beruházásoknak Magyarországon van a legjobb helyük” – jelentette ki. Valamint kitért arra is, hogy továbbra is a német vállalatok alkotják a legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, az összes beruházás 20-21 százaléka köthető hozzájuk, illetve a legfőbb kereskedelmi partner is Németország, miután tavaly a forgalom új rekordot döntött, értéke 70 milliárd euróra bővült. 

Ennek kapcsán egy friss felmérést is idézett, amelynek eredményei szerint ötből négy Magyarországon működő német cég újra idehozná a beruházását. “Ez kifejezetten magas arány, ami jól mutatja a német beruházói közösség bizalmát Magyarországban, a magyar gazdasági és beruházási környezetben. A mai beruházás is egy kifejezetten komoly előrelépés ebből a szempontból” – fogalmazott. Szijjártó Péter beszédében ezután érintette az utóbbi évek kiszámíthatatlanságát és az egymást követő válságokat is. 

“”Így a magyar gazdaságstratégia egyik fókuszpontja ma a gazdaság dimenzióváltásán van, egyértelmű, kimondott célkitűzésünk, hogy Magyarország Európa egyik leginnovatívabb gazdaságával rendelkezzen a lehető legrövidebb időn belül” – szögezte le. “Épp ezért az elkövetkezendő időszakban is erősíteni fogjuk azokat az intézkedéseinket és támogatási programjainkat, amelyek a kutatás-fejlesztési tevékenységeket helyezik előtérbe” – fűzte hozzá. 

Továbbá rámutatott, hogy tavaly az ezer milliárd forintot közelítette a kutatás-fejlesztési ráfordítások összege, ami meghaladja a bruttó hazai termék (GDP) 1,5 százalékát. “Az is világos, hogy az elkövetkezendő világgazdasági korszak termelőkapacitásai majd oda kerülnek jó eséllyel, ahol ennek az új korszaknak a technológiáit kifejlesztik” – vélekedett.

A beruházásról Szijjártó Péter egy rövid videót is közzétett Facebook-oldalán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek