Csodaszép diósgyőri képet választottak Magyarország fotóalbumába

Megosztás

Rangos elismerés, 120 ezer beküldött alkotásból válogattak ki 365-öt, amibe bekerült a Diósgyőri vár, téli köntösbe öltözve. Külön érdekesség, hogy a fénykép közvetlenül azelőtt készült még, hogy a Fidesz-kormány hozzányúlt volna. Azóta eltelt 3,5 év, de a vár még mindig csak torzó.

Pedig külön miniszterelnöki biztost is kineveztek Kiss János személyében, aki garantálta a vár rekonstrukciójának gyors folytatását és elkészülését. Ennek már bő két éve, de mint láthatjuk, továbbra sincs kész, a források is elapadtak. De térjünk vissza a legfontosabbra, a leggyönyörűbb 365 kép közé választották be ezt a diósgyőri fotót, elég csak ránéznünk és kijelenthetjük, megérdemelten.

Az Északerdő Zrt. szerdán szintén örömét fejezte ki a rangos elismerés miatt. Ezt közösségi médiás közleményükben is tudatták.

Diósgyőri kép Magyarország fotóalbumában

A Diósgyőri várról készült Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője, az egyebek mellett az I Love Bükk című könyv szerzője fotója, amely bekerült a Magyarország fotóalbuma című kötetbe. A nemrég megjelent kiadvány képeit a Magyarország 365 fotópályázatra az elmúlt öt évben beküldött 120 ezer alkotásból válogatták ki. A kezdeményezésnek az a célja, hogy fotókon keresztül mutassa be Magyarország esetenként rejtett értékeit.

A kép 2021 elején, napokkal a Diósgyőri Vár rekonstrukciójának megkezdése előtt készült. Szerettem volna egy utolsó fotón megörökíteni Diósgyőr jelképét, Miskolc egyik legismertebb turisztikai gyöngyszemét, az itt élők számára már-már védjeggyé vált csonka toronnyal. Épp abban az időszakban sarki hideg tört be a Kárpát-medencébe, igazi jeges téli körülményeket hozva a környékre. Ennek köszönhetően készülhetett el ez a különleges havas fénykép, amely hófödte épületek és tájak ölelésében mutatja meg a várat – idézte fel a kép elkészültének körülményeit Bózsó Gyula.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek