“A Fidesz nem hallja Miskolc hangját. A város elleni eddigi taktika a kiéheztetés volt, most jön a mézesmadzag”

Megosztás

Mit adott a Fidesz Miskolcnak az elmúlt két, illetve öt évben? A városlakók hosszú évek óta folyamatosan azzal szembesülnek, hogy a Fidesz-kormány bünteti őket, csak elvonja tőlük a milliárdos forrásokat és nemhogy nem segít, hanem ahol csak lehetett, keresztbe tett – erre hívja fel a figyelmet a DK helyi szervezete, részletesen, tényekkel alátámasztva, milyen károkat okoztak a kormánypártok Miskolcnak.

Harmincnégy éve azt hallhatjuk Magyarországon minden átlagos városlakótól, hogy kampányidőszakban hirtelen minden jelöltnek nagyon fontossá válnak, ám amint megtörténik a szavazás, soha senkit nem érdekel már a véleményük. Rég volt ez a mondás ennyire igaz, amikor is a Fidesz ilyen durván letörte és kivéreztette az önkormányzatokat, a szavazat azonban most kellene. Ezt taglalja közleményében a Demokratikus Koalíció miskolci szervezete, ezt változtatás nélkül közöljük.

A Fidesz nem hallja Miskolc hangját!

Mit adott a Fidesz Miskolcnak, tette fel a kérdést Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a hétfői sajtótájékoztatóján. A képviselő azt is megfogalmazta: a Fidesz ott tesz keresztbe Miskolcnak, ahol csak tud.

„Kormány nélkül autót sem lehet vezetni!” – ez a szlogen ömlik manapság Miskolcon minden internetes felületről – kezdte sajtótájékoztatóját Hegedűs Andrea.

– Mi lehet ez? – gondolkodtak sokan. Autóhírverés vagy valami közlekedés-biztonsági tájékoztatás? Egyik sem! Nem fogják kitalálni! Ez egy szlogen a fideszes Csöbör reklámhangjától, Tóth-Szántai József polgármesterjelölttől. A Rogán-művek újabb becsapás-hírhamisító „hadművelete” a miskolciaknak.

 Hegedűs Andrea arról beszélt, Miskolcon él születése óta, és a városban dolgozik munkába állásától. Őszintén hisz abban, hogy az itt élő emberek jobb életet és jobb sorsot érdemelnek.

A környezete, a barátai, a választók dilemmája volt az elmúlt években, hogy miért bünteti őket ez a kormány, miért vonja meg a forrásokat a Fidesz Miskolctól. Bármikor feltette ezt a kérdést a parlamentben, az volt a válasz: rosszul érzékelik az ott élők, mert igenis jutottak források Miskolcnak.

Nézzük, mit is adott a Fidesz kormánya Miskolcnak:

–        a Fidesz-kormány 11 és fél milliárdból „létrehozott” egy Diósgyőri vártorzót

–        egy túlárazott kettészakadt autópályát,

–        egy semmibe vezető Y-hidat,

–        egy gazdaságilag fenntarthatatlan, élményfürdőnek nem nevezhető épületet, az Ellipsumot,

–        kapott Miskolc rabszolgamunkán alapuló gyárakat, ahol a sori munkás 4 műszakban és jó sok túlórával már egy kicsit többet is megkereshet, mint a minimálbér, de a Fidesz-infláció ezt is felemésztette,

–        az ő „gazdasági csodájuk” miatt Miskolc a negyedik helyre csúszott le a városok rangsorában,

–        elvették a tömegközlekedés állami támogatását, az emberek zsúfolt buszokon és villamosokon utaznak,

–        leállították a sikeres panelprogramot, amivel élhetővé tehettek volna több ezer otthont,

–        elvették a miskolciak vízművét, és onnantól a kis-, és középvállalkozásokkal nyolcszoros vízdíjat fizettetnek,

–        nem engedélyezték Miskolc város önkormányzatának a hitelfelvételt, hogy önrésze legyen a városnak a fejlesztésre,

–        nem adnak forrást az útfelújításokra, még az állami közútkezelő útjai is járhatatlanok.

Hegedűs Andrea kiemelte: a miskolciak azt látják, hogy bünteti őket az Orbán-kormány azért, mert nem narancs színezetű a várostöbbség. Idáig ezt tagadták! Most, a választási kampányban bizony kilóg a lóláb. Hiszen a Fidesz civil jelmezbe bújtatott polgármesterjelöltje nyíltan hirdeti, hogy „Kormány nélkül autót sem lehet vezetni!”

A város elleni eddigi taktika a kiéheztetés volt, most jön a mézesmadzag.

A képviselő felidézte a 2022-es választásokat, ahol a Fidesz jelöltjei leimádkozták a csillagokat az égről, de az elmúlt két évben bizony a csillagok az égen maradtak! Ahelyett, hogy valóban a mindennapokat megkönnyítették volna az itt élőknek, inkább élvezhetetlen és értelmetlen luxusberuházásokra szórták a pénzt!

Miskolc segélykiáltását már a Holdon is hallják, de a Karmeliták vastag falain még mindig nem jut át! Azt gondolják, jól taktikáznak, és kerékbe törik a miskolciakat. De nem fog menni! A Fidesz alamizsnát kínáló urambátyám világa helyett – amit Csöbör Katalin álcivil reklámhangja, Tóth-Szántai József testesít meg – a szakmaiság legyen a követelmény – jelentette ki Hegedűs Andrea.

Nem engedhetjük meg, hogy a Fidesz Miskolc nyakára hozzon akkumulátorgyárakat. Csöbör Katalin már egyszer megpróbálta ezt Alsózsolcán, amit sikerült megakadályoznunk. De ne legyünk naivak! Csöbör reklámhangja, Tóth-Szántai József, ha megválasztják, akkor Csöbör Katalin érdekeit fogja szolgálni. Meghallották valaha is – köztük a város fideszes országgyűlési képviselői -, hogy mire van szüksége a miskolciaknak? Nem! Ők ott tesznek keresztbe Miskolcnak, ahol tudnak!

Miskolcnak olyan városvezetésre van szüksége, amely visszahelyezi Miskolcot hazánk és Európa térképére. Dr. Barkai László és csapata ezen dolgozik, és ellenzékiként én is ezt képviselem a parlamentben.

Miskolc egy szabad és demokrata város, és az is marad – zárta közleményét a DK, amit a Borsod24 szerkesztőségéhez is eljuttatott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek