Veres Pál: Azonnal folytassák a Diósgyőri vár építését, de Kiss János fideszes országgyűlési képviselőre nem számíthatunk

Megosztás

A polgármester elmondta, a vár nem maradhat torzó, de Kiss János segítségnyújtására hiába vár Miskolc, mert két éve csak ígérget és másokra mutogat, de érdemi segítséget abszolút semmit nem nyújt.

Veres Pál igen fontos információkat posztolt a várral és az építkezés folytatásával kapcsolatban saját közösségi oldalán. Ezt változtatás nélkül közöljük.

“A Diósgyőri Vár nem maradhat torzó, nem maradhat félkész, nem maradhat örökre építési terület, mert az volna a legrosszabb megoldás Miskolc és a miskolciak számára. Éppen ezért ma levelet küldtem az ÉPKAR Zrt.-nek, hogy azonnali hatállyal folytassák a Diósgyőri vár építését.

Hogy miért döntöttünk így?

Az elmúlt napokban sokadszorra is egyértelművé vált, hogy Kiss János fideszes országgyűlési képviselőre nem számíthatunk, hiszen két éve csak ígérget, garantál, de érdemi lépést nem tesz annak érdekében, hogy a vártornyok megerősítéséhez szükséges plusz kétmilliárd forintot megkapja Miskolc. Hangzatos mondatok vannak, mutogatás van jobbra és balra, kormányra és önkormányzatra, de eredmény nincsen.

A múlt pénteki közlönyben megjelent kormányrendelet után viszont az is világossá vált: az önkormányzati választásokig már nem valószínű, hogy a vártornyok megerősítésére megérkezik a pénz a városba.

Ezek rendkívüli körülmények, hiszen a vár rekonstrukciójával megbízott Kiss János miniszterelnöki biztos nem végezte el a munkáját, a kormányrendelet szerint pedig csak valamikor később érkezhet meg a mindenki által jogosnak ítélt kétmilliárd forint.

Rendkívüli körülmények között rendkívüli döntésekre van szükség, ezért intézkedtünk ma reggel: folytatni kell a vár építését, aztán ha megérkezik a kiegészítő forrás be is tudjuk fejezni a munkát, de legalább addig sem romlik tovább az épület állaga, mert az senkinek nem lehet érdeke, különösen nekünk, miskolciaknak nem.

A végleges megoldást azonban továbbra is az jelenti, ha Miskolc megkapja a mindenki által jogosnak ítélt plusz 2 milliárd forintot. Éppen ezért tovább folytatjuk a tárgyalásokat a szaktárcával, ahol a megoldási javaslatainkat részletesen is bemutatjuk” – fogalmazott a polgármester.

Várjuk a következő napok és hetek fejleményeit az ügyben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek