Kisiklott mozdony miatt késnek a vonatok Borsodban

vonatbaleset

Megosztás

Baleset miatt a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely és a Hidasnémeti-Budapest-Eger vonalakon késnek a vonatok – tájékoztatta a Mávinform kedden a vasúttársaság honlapján.

A közlemény szerint Adácsnál, a Kossuth Lajos utcai átjáróban egy tehervonat és egy kavicsot szállító kamion ütközött. A baleset következtében a mozdony négy tengellyel kisiklott, és a műszaki mentés hosszabb időt vehet igénybe.

A baleset helyszínén, Vámosgyörk és Ludas között mindkét vágányon leállt a vonatközlekedés a helyszínelés idejére. Az utasokat pótlóbuszokkal szállítják, amelyek közül néhány Vámosgyörk és Füzesabony, illetve Hatvan és Füzesabony között közlekedik – közölte a Mávinform.

A Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely és a Hidasnémeti-Budapest-Eger vonalakon a vonatok menetideje 30-60 perccel hosszabbodik meg a baleset miatt

– tette hozzá a vasúttársaság.


A Hernád-Zemplén és a Tokaj IC vonatok Hatvanig, illetve Füzesabony állomásig közlekednek. A Hatvan és Füzesabony állomások közötti utazást pótlóbuszok biztosítják.

A regionális vonatok utasait Vámosgyörk és Ludas állomások között pótlóbuszok viszik. Vámosgyörkön a Mátra InterRégió vonatokra, míg Ludason az Agria InterRégió vonatokra lehet átszállni.

A Füzesabony és Vámosgyörk között közlekedő személyvonatok nem járnak. Kedden, a mai napon a Budapest–Miskolc és visszafelé közlekedő InterCity vonatok (Hernád-Zemplén és Tokaj) helyjegy nélkül is igénybe vehetők.

Az Agria TV információi szerint a baleset előtt értesítették a segélyhívót, mert a biztosító berendezések nem működtek, gyakran fordul elő itt, hogy a fénysorompó nem működik. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben, valószínűleg a mai napon már vonat sem közlekedik, mert a mozdony kisiklott.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság információi szerint a balesetben a tehervonat mozdonyvezetője beszorult a fülkébe, ahonnan ki kellett szabadítani, tűzoltók vágták ki onnan.

Mentőhelikopter érkezett a helyszínre, de úgy tudjuk, nincs életveszélyes állapotban a mozdonyvezető.

Címlapi fotó: Agria TV

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek