Ismét műszaki hiba vágta tönkre a MÁV miskolci vonalát – kimaradások és óriási késések

Megosztás

A vasárnapi napon két helyen is felsővezetékhiba miatt tört le az áramszedője egy-egy szerelvénynek a miskolci vasútvonalon. Ennek köszönhetően számos járat kimaradt, a többi pedig 30-60 perces késésekkel közlekedett.

A Mávinformtól tudhattuk meg, hogy mely járatok voltak érintettek az áramszedő-sérülésben.

  • Az Egerből 11:08-kor a Keleti pályaudvarra indult IR87-es Agria InterRégió (IR 545) vonat áramszedője megsérült, ezért csak Akadémiaújtelepig közlekedett, utasai a következő S80-as vonattal (3035) utazhatnak tovább.
  • A Gödöllőről 13:16-kor a Keleti pályaudvarra indult S80-as vonat (3175) áramszedője is megsérült, ezért csak Rákoscsaba-Újtelepig közlekedett.

A hivatalos közlemény szerint Rákos és Pécel között csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok, mert felsővezetékhiba miatt letört két vonat áramszedője. A miskolci fővonalon vasárnap a délutáni órákban 30-60 perccel hosszabb menetidőre, járatkimaradásokra kellett számítani. A forgalom csak lassan állt nagyrészt helyre.

Folyomány: az IR85-ös Mátra és az IR87-es Agria InterRégió vonatok a Keleti pályaudvar és Gödöllő között S80-as vonatként közlekedtek. Néhány IR85-ös vonat csak a főváros és Vámosgyörk között közlekedett, ezért Vámosgyörk és Gyöngyös között a Volánbusz 19 óráig elfogadta a menetrendszerinti járatain a vasúti jegyeket is

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek